View Single Post
Staro 18.11.2006., 20:53   #1
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Smile Moj test: Coolermaster Aquagate Mini R80

Toplo vrijeme se nastavilo a Lion stream koji je do sada bio na procesoru dosadio mi je prvenstveno bukom a nešto manje performansama.
I tako sam odlučio kupiti Coolermaster Aquagate Mini R80 o kojem ćete više saznati dalje u ovom threadu.
Vjerojatno će neki reći kako gotova vodena hlađenja nisu nešto i da su home-made rješenja nerijetko bolja sa čime se slažem (pozdrav Atha ). No, ovaj sistem krasi kompaktnost zbog koje sam se i prvenstveno odlučio za njega zbog manjka prostora u i oko kućišta.
Pa započinimo sa samim testom

Sama kutija u usporedbi sa 17 inčnim monitorom (Samsung 793s)

Sistem se sastoji od pumpe koja je integrirana u CPU blok, radijatora sa ventilatorom i fan grillom a sve je već složeno i natočena je tekućina za hlađenje.
Što se još dobije sa kutijom: adapteri za montažu na sockete, termalna pasta, vijci i priručnik.

Otvorena kutija

Sadržaj kutije na stolu

I samo vodeno hlađenje na stolu:

Specifikacije:

----blok---
materijal: bakar
dimenzije baze: 70 X 85 X 23
napon: 12V
snaga: 9.6W
visina mlaza: 1.5m
protok: 45 l/h
težina: 570 g
buka: 19.3 dB

----radijator---
materijal: aluminij
dimenzije: 80 X 120 X 45 mm
Masa: 172 g

----ventilator----
dimenzije: 80 X 80 X 25
protok zraka: 2.0 ~7.80 cfm
brzina: 1800 ~ 3600 rpm
buka: 24.4 dB ~ 37.9 dB

Solidne karakteristike, najviše me iznenadila pumpa. Mislio sam da ima slabije mogućnosti.
Dužina crijeva je oko nekih 30 cm, što znači da će te morati u jednoj ruci držati blok a u drugoj radijator tijekom instalacije. Radijator se montira na rupe za 80 mm ventilator na kućištu.
Blok na prvi pogled izgleda poprilično velik no evo kako stoji u usporedbi sa starim hladnjakom:

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 18.11.2006. u 21:30.
Swarm dude je offline   Reply With Quote