Citiraj:
Autor vga killer
Ja isto čekam neko pristojnu zamjenu za crt koji je po meni jos uvijek dominantan po kvaliteti i trajnosti.
A kaj se plazme tice razočaro sam se. U jednom kaficu kod mene plazma LG 107cm je kupljena prij svjetskog i makar su se često mjenjali programi jer sam reko gazdi za burn-in ipak je došlo do njega. Nakon otprilike pol godine se vidi znak od eurosporta i to dosta jako. Katastrofa
|
Jedini koji je do sada najbolje rješio ili pokušao rješiti burn in je Pioneer sa zadnjim modelom, ali nije uspio u potpunosti. Opet ljudi koje znam i koji rade sa HI-FI komponentama, iskušali su par Pioneerovih i Panasonicovih modela ostavljajući namjerno da rade da pokušaju izazvati burn in... nisu uspjeli. Također problem je kod jeftinih plasmi što se uopće ne baca akcent na taj burn in, eventualno opale neki SS i to je to. Burn in je uz manje rezulucije (u odnosu na LCD) i eventualnu veću potrošnju energije (ako to nekoga brine, mene ne) najveći problem plasme u odnosu na ostale tehnologije, od kojih je jedina konkurentna LCD. Oled, nevjerujem da će se razbiti, on je staratao kao veliki ekran za prezentacije, manje rezolucije, tako da sumnjam, skupa proizvodnja....