Gentoo koristim. To je malo naprednija distra, ali dobro se slazemo

Eto ako bas zelis ucit jako jako stavi si to

Salim se...
Krivo razmisljas... Neces sa SuSe vise naucit nego sa Ubuntu/Kubuntu. Naucit ces samo malo drukcije. Recimo ko da kazes igrat cu COD2 jer cu tamo bolje naucit nisanit i pucat nego u UT-u, pa cu onda moci igrat CS

(igre sam naveo kak su mi padale na pamet). SuSe je i meni bila prva distra i imo sam ju punih tjedan dana

Onda sam stavio Fedoru4 cim je izasla (isto ima rpm) i tak je mirovala na hardu sve dok nisam stavio Ubuntu 5.04. Pa onda 5.10, pa Kubuntu 6.06 pa sad Gentoo. Kad sam stavio Ubuntu preporodio sam se. A da ne spominjem odlican support, predobar forum gdje ces naci rjesenje za skoro svaki problem.
Sto ti vrijedi za**bancija sa rpm paketima kad nisi jos naucio osnove, strukturu, srz linuxa

A i ne mozes sve znati jel. Nauci ono sto mozes bolje iskoristiti. Mene moj Gentoo super sluzi, a opet ti ne znam pomoc oko fcking rpm-a
EDIT: sad sam skontao da si na dial-upu. Jbg, za ubuntu bi ti stvarno trebao dsl, cable, etc.... mislim mozes ti skidat i .deb pakete iz windowsa, ali onda se gubi smisao jer se opet moras drkat oko dependencies-a. al ima neki programcic cygwin se zove ja mislim, mozda netko zna. Ako ne, pogledat cu ja bas, vidis dobro da sam se sjetio