View Single Post
Staro 13.11.2006., 17:26   #525
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Muke po kupnji kompa s boljom grafom. (citaj, muka nabaviti skuplju grafu)

Hg-spot

Idem curi kupiti komp (dopizdilo joj neprestano trzanje i lagovi u wowu ) i nakon 20 min cekanja ( zena ispred mene reklamira ipod, mislim da je bio problem u boji, lol ) dodjem na red, kazem liku lijepo da zelim cijelu konfu, slazem komp za 10k+ kuna i da placam u cashu ako imaju sve sto mi treba i isporuka odmah, kaze lik nema frke, nakon 30 faking minuta probiranja po cjeniku i trazenja stvari ( od svih pustih grafa nema vise od 10 modela raspolozivo ) konacno nadjem sve sto mi treba i slozimo racun, platim i odem do pulta i cekam da mi se to posalje s liftom...prodje 10min, 20 min, pola sata, popizdim i odem s curom na kavu, vratim se nakon pola sata i nemos vjerovati, stvari dosle, ali fali graficka...1900xtx, ok, ajmo do lika za pult, di je grafa? mi toga nemamo, decki pretrazili cijeli podrum, ok, do lika za racunalom, lijepo uljudno objasnjavam liku da mi se neda za***avati s kupovinom kartica po cijelome gradu, da di je grafa? kaze lik da oni tu grafu imaju i da njemu u kompu pise da je ovjde...nakon 15min i deranja na ljude koji rade na pultu od strane neke osobe u kravati dolaze do zakljucka da grafulja misteriozno isparila iz skladista...ok, jel imate kakvu u tome rangu i kaze lik da imaju oni jedno 20 modela u tome, od 7800gtx pa do 1900xt, vec dobijam pomisli o sli masini kada mi lik hladnokrvno kaze da nema nicega na skladstu, mislim, od ***enih 60 grafa na popisu oni imaju one najeftinije tipa x800, 1300pro i kopanija...posaljem ih u vrazju mater i trazim lovu natrag...ajmo dalje...iduca postaja....

Autronic:

Isto lijepo obajsnim ali kao nema grafa, najace sto mogu ponuditi je 1900pro i koa to trebam cekati...u medjuvremenu cura skuzi da na stolu stoji izolzena kanta za 15k kuna ima 1900xtx i itam lijepo dal mogu dobiti tu iz kompa ili ako neide posebno da cu uzeti cijeli komp...decko na pultu sav happy, evo nema problema, samo da malo obrisem prasinu kada upada opet neki covjek u odjelu i kaze da komp mogu dobiti , ali kartica je rezervirana za njegovu sestricnu...pada mrak na oci i kidam van...

Ve-mil:

Ista prica, samo sto oni kao i autronic nemaju am2 matice...na svu srecu spazim kutije od grafa, 1900xt main kartica i 7950x2 (neznam kako se tocno zove, ona gainvard s 2 cipa, zelena kartusa), mislim ja, ***eno, ajmo quad ili crossfire...cura cvjeta dodje lik i kaze da su te kutije samo islozbeni primjerci posto su kartice preskupe i bili su prodali samo 2 te da ih nece dobiti u neko skoro vrijeme...

Totalno zbedirani odlazimo doma...kaj sada...nist ajmo na nabavu i da vidimo kaj di ima...

Optimum racunala

Dolazimo na adresu, kada od ducana ni traga ni glasa...nervozno plaim cigaretu (osle 3 kutije u tome danu) kada se cura dere da je ducan 20metara dalje, dodjem tamo, adresa drugacija nego na web stranici...ok, upadam unutra, sav sretan vidim da su ovlasteni distributer gecube kartica i trljam ruke...dodjem za pult a lik prica na mobu s nekom trebom i ne ferma me ni pol posto...kada se udostojao pocasti me svojom pozornoscu pita kako mi moze pomoci...ajmo po redu, am2 utor, nema, amd dualcore, nema, ddr2 ram, nema...tj. sve ima ali nije dobavljivo danas vec za tjedan dana...vec vidljivo izivciran pomisljam pociniti masovno ubojstvo kada cura slucajno pita za graficku...lik je pogleda pogledom koji granici ludo-sumanutim tipa, ti si zena, koji ti ****c oces, i kaze da imaju neke 1600pro modele, cura mu izdiktira specifikacije x19xx serije i kaz da je ona imala laptope doma prije nego sto je on znao kaj su pelene te da neka ne sere i neka vidi dal ima jer na web-stranici pise da imaju...lik pocrveni i pocne s povisenim tonom da kakvo je t ponasanje...dolazi covjek u kravati...salje lika u drugu sobu (servis) i uljudno kaze da se ispricava zbog nepristojnosti te da taj lik uopce nije trebao biti tu jer radi u servisu (majko bozja) te da li nam on moze pomoci...cura opet izdiktira, lik s oprezom u ocima kaze da ima ali da je to grafa za preko 3 soma kuna te da li mlada dama zeli nesto jeftinije...cura hladnokrvno, ne, ako uzmem 2 jel dobijem kakv bolji popust...lika samo da infarkt nije ulovio...da skratim, covjek nam skuhao kavu, dao kekse uz kavu, oso s autom do skladista i vratio se za sat vremena s grafama...i dao popust za gotovinu plus popust od 600kn (300kn po grafi)...

Natrga u hg-spot posto su jedini imali ostale komponenete:

Narucim, platim, dodje za 5 min sve, jos uzeo onu jacu ddr2 memu (667 ako se ne varam i to neki brand name)...

Dodjem doma, sve slozim, komp se upali, windowsi ne zele proci instalaciju, uvijek bi se komp restartao...Drugi dan dolazim u hg-spot i kazem da mi je mema u banani jer se komp restarta sam od sebe vec pri instalaciji widoza...salju me u servis...Iznenadjenje godine, osoba zaduzena za servis jos prije nego sto sam objasnio u cemu je problem kaze, jel ram memorija? sav zbunjen, jeste, komp se restarta...a lik, ma razbiti cu im glavu ako jos jednom prodaju tu memoriju nekome, ti si mi vec 20seti koji ju vraca, a rekoh im jedno 10 puta da je povuku s liste...10 min kasnije dosla nova kingmaxova koja radi savrseno...

Epilog: Cura happy, makar smo s wowa presli na neverwinter nights 2, a ako se pitate kome je isla onda druga grafa (posto nije bilo main kartice) pogledajte komp iz siga...dobije je kao rodjendanski poklon od drage...i sada da neko kaze da cure nisu gamerice mamu im njihovu...:P
Osta je offline   Reply With Quote