View Single Post
Staro 13.11.2006., 16:32   #145
buzz11
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Hm...vidim žučno je bilo. Dva suprotstavljena klana na krivom threadu. Nisam baš provalio kako je od pitanja Prelazite li na Vistu došlo do rasprave o linuxima, ali je bilo interesantno čitat. Malo mi je neshvatljivo kako jedni drugima ne dopuštate pravo na mišljenje. Pa pobogu mišljenja se razlikuju i svatko ima pravo na svoje. Zakaj da se vrijeđamo? Kaj nije bolje podijeliti iskustva? Meni se čini da je.
Uzgred rečeno htio ja ili ne moram preć na Vistu radi testiranja. Khm...testiramo ju od neke bete već godinu dana i nije mi baš naj, naj, ali bože moj, prvi mačići ionak idu u bazen. Najveći je problem što na domeni cura nikako neće pobrat group policy od servera 2003 i tu je bajci kraj. Hoćeš Vistu na domeni...kupi server 2007. Kraj priče.
Drugo...ne manje bitno nema dva put ctrl+alt+del pa si u administratoru. Možda u final releaseu i bude, ali ni u jednoj verziji do sada nula bodova. Lijepo regedit pa kreiraj ovo, pa sad ono, pa sad ono i tek tad si aktivirao admina...khm a da ne kažem da nema change the way...štangica...uvijek sličice.
daklem velikima neće biti baš tako lako i jeftino preć na Vistu, ali morat će jer MS šamara i to ti je to.
Bit će tu još krvi do koljena.
Linux...kad ste se već i njega dotakli...nisu IT manageri ljene guze i još koješta...ima nas koji koristimo i linuxe u velikoj mjeri za neke specifične zahtjeve gdje se MS nis+je pokazao baš osobito in, a nisu ni pokazali volju da nešto učine po tom pitanju pa ma koliko para od nas ubirali kroz godinu.
U takvim pitanjima arogancija MS je ohoho...najbolje se vidi u tome kad napraviš doma dual boot...prvo linux, pa xp recimo..linux ko da i ne postoji, ali ako ideš obrnutim redom, suse 10 recimo lijepo na logonu stavi u meni i win xp pa ti biraj šta ćeš dignut i još pače ti i dozvoli da xp staviš kao default boot, a suse tak ako pikneš pa kažeš da baš njega hoćeš.
pa sad friendly ili ne friendly...ne znam šta je to kod suse-a recimo ne friendly u odnosu na XP? kde sučelje gotovo isti vrag kao xp...stvar je samo navike i ništa drugo. office i open office...isti vrag...malo drugačija grafika i nazivi. tu je excel, tamo je spreadsheet...fakat ne friendliy...kak su mogli???

daklem htjedoh reć ne držim štangu ni jednima ni drugima...meni je dobro raditi i na jednom i na drugom os...suse se instalira kao i windows xp...nema prevelike razlike i svatko ko imalo zna instalirat će ga bez ikakvih problema.
ne zna isparticionirat...pa ima symatec boot all-in-one sa PQ magicom i stvar je vrlo jednostavna...swap+linux extended i to je to...jedino kaj je MS-u to ispod časti da bi windoze to prepoznale kao nešto što radi.
ok slažem se kod suse-a baš nema next-next-finish, ali uopće nije komplicirano bilo šta dodati i instalirati i ako ništa drugo kad potrpaš onih 5 cd-a ili dvd dobiješ sve tuto kompleto. jedino se malo izmaltretiraš dok natjeraš mp3 i dvd da rade, ali tri i pol minute posla i sve radi.

kako god svatko nek koristi ono što mu najbolje odgovara i to je to. Moja teza je da treba isprobat sve čega se uspiješ dočepati. Ako ništa drugo ono iz znatiželje.
buzz11 je offline   Reply With Quote