Tema: Benq DW1655
View Single Post
Staro 12.11.2006., 22:33   #23
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
S obzirom da i sami proizvođači u slučaju DVD snimača preporučuju nadogradnju novijeg firmware-a, mislim da nadogradnja originalnim firmware-om ne poništava garanciju (možda griješim). Eh, sad, ja imam LG GSA-H10N koji je došao s originalnim fw JL10, a nadogradio sam ga prvo na verziju JL11 koja je dosta bolja, a nakon malo čitanja i istraživanja stavio sam fw JJ11. Riječ je o Hitachi-jevoj verziji firmware (LG snimači su zapravo zajednički proizvod Hitachija i LG-ja tj. njihove zajedničke tvrtke Hitachi-LG Data Storage) koja je identična verziji JL11 glede podrške za medije, ali ima 3 bitne razlike:

1) UDMA4 sučelje umjesto UDMA2 (veća teoretska propusnost, jedna vidljiva razlika je i to što LED-ica za aktivnost diska na kućištu blinka kada LG čita ili snima - nema veze s performansama, ali eto...)
2) automatski bitsetting - nije potrebno u software-u odabrati mijenjanje booktype-a za DVD+R diskove, firmware to vrši automatski
3) riplock za DVD-Video diskove je ublažen - umjesto 5x kod JL10/JL11 riplock je 10x (single layer) odnosno 8x (dual layer)

Moguće je programom MCSE riplock potpuno ukloniti tako da se izmijeni firmware prije flashanja, ali ovo je već za iskusnije korisnike.

*Flashanjem snimača H10N (ili crossflashanjem modela H10A - i to je moguće) neslužbenim firmware-om gubite garanciju, ali je moguće flashati natrag na originalni firmware (samo ne na početnu verziju JL10 jer ona nigdje nije objavljena na netu) pa bi garancija trebala ostati (ispravite me ako griješim)
**Gore navedene informacije iznosim čisto teoretski i ni na koji način ne smatram se odgovornim ako nešto pođe krivo - flashanjem neoriginalnim firmware-om sami preuzimate odgovornost za moguće neželjene posljedice :-)

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote