Tema: Koji server.
View Single Post
Staro 12.11.2006., 19:19   #20
danijel68
Registered User

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
thin clienti uvijek ako je računica dobra. barem što se mene tiče, ali to je ipak čista ekonomija (zbroji-oduzmi, planiraj koju godinu unaprijed... odluka je jednostavna). ako se ide na thin-cliente, odnosno terminal server(e), onda nije potrebno razmišljati o nekakvim ekstra file serverima, jer se ionako uzima sasvim lijepo (i skupo) rješenje, pa ekstra ulaganja nisu poželjna. Pristup mreži s neta... hmmm... jao kako sam paranoičan... think b4 u act to je sve što ću reći... nikako bez dobro smišljenog i zatvorenog VPN-a.
po pitanju zadnje rečenice... možda si zaboravio jedno pitanjce... "da li angažirati nekoga tko od ovoga živi da to složi kak spada i prenese mi nešto know-how-a ?".

nisam zaboravio, samo iskreno, baš i nemam kontakta s nekim tko od toga živi i tko bi me mogao savjetovati... a gledajući po netu, nisam skužio koja firma bi mi mogla i bila voljna pomoći i prodati hardware a i bogami dosta software-a...
zašto misliš da su thin clienti skupo rješenje...njihova cijena je u rangu običnog uredskog računala, a dosta uštede se može napraviti u svakodnevnom održavanju i licencama za programe... i zašto ne file server u ovoj varijanti... ja mislio da mi baš treba momački file server...
danijel68 je offline   Reply With Quote