Tema: Koji server.
View Single Post
Staro 12.11.2006., 15:20   #19
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor danijel68 Pregled postova
Nadam se da se neče nitko ljutiti što ovdje postavljam pitanje a ne otvaram novi post. U firmi slažemo mrežu koja će se sastojati od max 10 radnih mjesta i to u daljoj budućnosti. Trenutno je to 5 radnih mjesta. Razmišljao sam da li je dobra varijanta kupiti server i thin cliente. Na serveru bih instalirao Win server i Navision i par aplikacija vezano za naše poslovanje. Mreža bi trebala imati mogućnost pristupa sa neta jer imamo fisknu IP adresu. Znači pitanje je kakav server, da li dodatno računalo kao file server, da li thin clienti i što još? Kako nemam nikakva iskustva u ovome molio bih savjete.
thin clienti uvijek ako je računica dobra. barem što se mene tiče, ali to je ipak čista ekonomija (zbroji-oduzmi, planiraj koju godinu unaprijed... odluka je jednostavna). ako se ide na thin-cliente, odnosno terminal server(e), onda nije potrebno razmišljati o nekakvim ekstra file serverima, jer se ionako uzima sasvim lijepo (i skupo) rješenje, pa ekstra ulaganja nisu poželjna. Pristup mreži s neta... hmmm... jao kako sam paranoičan... think b4 u act to je sve što ću reći... nikako bez dobro smišljenog i zatvorenog VPN-a.
po pitanju zadnje rečenice... možda si zaboravio jedno pitanjce... "da li angažirati nekoga tko od ovoga živi da to složi kak spada i prenese mi nešto know-how-a ?".

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote