Tema: 2.0
View Single Post
Staro 11.11.2006., 17:06   #11
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Prvo - ako site nema feed, ne možeš ga pratiti na taj način, normalno.

Što se tiče netvibes, postupak je sljedeći: add content -> add feed -> u polje za RSS fed adresu upišu adresu feeda (znači ne url samog sajta, već url njegovog feeda - konkrektno kod pceskpert foruma ta adresa je http://forum.pcekspert.com/external.php?type=RSS2, a ne forum.pcekspert.com). U Firefox 2.0 može dodati netvibes kao feed engine, pa imaš opciju da ti se feed automatski doda u netvibes kada pritisneš RSS ikonu u adress baru Firefoxa).

Naravno, feedove možeš pregledavati i s nekim zasebnim feed readerom, ili pak s nekom od RSS Firefox ekstenzija. U Firefoxu možeš poslagati razne feedove i na bookmarks toolbar. Sama izaberi način koji ti najviše odgovara (meni je netvibes kul jer mi omogućava da brzo pregledam puno usporednih feedova, te da ih podijelim po kategorijama u tabove).

U netvibes možeš podesiti koliko feed itema želiš vidjeti odjednom, da li da se otvaraju u novom prozoru itd. Imaš na samoj netvibes stranici tutoriale za sve netvibes opcije, ne bi bilo zgoreg pročitati to (a i poigraj se s opcijama raznih modula).
gorluk je offline   Reply With Quote