Citiraj:
Autor gorluk
Ekipa iz supporta je uredno tražila ljude da mijenjaju komponentu po komponentu i da im javljaju svoje rezultate, i nakon što je utvrđeno da se taj problem javlja jedino u kombinaciji te ploče i tih kartica.
Kažem, možda je ovo bio izoliran slučaj, ali ja sam imao takvo iskustvo.
|
Procitao sam postove i realno se mogu (citajuci) sloziti s tobom da je bilo propusta sa njihove strane. Nazalost, ovdje je jasno vidljiv jedan drugi problem. Tehnicar zeli pomoci, azuran je, ali ne nalazi soluciju jer ga oni iznad njega (razvoj) bas nisu dostatno azurirali. Vjerovatno ih je i pitao ali mozda su presigurni u nemogucnost da je neki konkretniji problem nekompatibilnosti.
To se nazalost desava, vjeruj mi i meni se desavalo sa 10k($) proizvodima. Slijepo su vjerovali svojim servisnim bench testovima i 2 puta mi (US/HR) uredno vracali kao "sredjeno" ... a meni filteri fercerali kao blesavi. Osjecaj kad sa carine nesto dignes i onda shvatis nakon paljenja da ces ponovo preko bare slati nazad ... neopisivo je mizeran.
3-ci put, su uvidjeli i priznali da je jedan od G chipova neispravan. Srecom to su bila zlatna vremena pa sam dobio novi kompletan proizvod + Geschenk za ispriku. Prevelika sigurnost proizvodjaca je cijena koju mnogi korisnici plate. Ne kazu mnogi uzalud, da su dobri proizvodjaci najbolji citavi foruma. Ako gledas vecu sliku, Matrox sigurno spada u pozitivce.
Citiraj:
Autor gorluk
ovo je template odgovor koji su davali svim korisnicima s tim problemom:"- Uninstall your drivers...
|
To je upravo robo rutina koju sam spomenuo. Salju po defaultu u tijelu prve poruke. Neka vrste inicijalnog naputka koji ipak nekima otkloni probleme i automatski se mogu posvetiti nekome tko treba konkretniju pomoc. Dakle to ide svima u prvoj poruci. Tek nakon sto potvrdis da si to obavio uz podakte o svojim generalijama - tek onda se primaju konkretno tog problema. Jedna stvar je isto vazna. Ako nesto zapinje predugo i trazi direktnu interakciju, onda nema druge solucije (najbolje) do samog telefoniranja.
Do prve polovice 90-tih, politika je bila cak da te i sami zovu ako ih recimo nisi mogao dobiti iz prve (nakon sto si ostavio poruku) Kad se nesto pretvori u predugacku moru,
onda je telefon jedini nacin. Davno sam imao isto jednu epizodu G200 + Alladin chipset = iz cista mira je prestao refreshati sliku
Srecom sredio sam brzo problem.
Ponavljam, uzmi u obzir da nije bas besplatno odrzavati takav support forum kakav nemaju mnoge 10x vece firme.
Sama ideja zasigurno je plod ljudi koji istinski zele pomoci svim korisnicima. Bez obzira imaju li G100 ili tvoju zadnju proizvedenu liniju. Ovo su nazalost nezgodne epizode koje
se nekad desavaju svima.

'