View Single Post
Staro 10.07.2002., 11:01   #33
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by choby
naj se ljutit, ali nekako imam dojam da ti ne uspijeva
Nista se ja ne ljutim, ali smatram da su ljudi previse izdresirani na GF seriju grafickih, kao da drugo ne postoji. srecom se Ati probudio sa svojom 7500/8500 serijom, ali gotovo prekasno.

Moje misljenje je da se previse gleda koliko je koja graficka brza, a premalo sto ona zaista nudi. GF ide u smijeru Voodooa, bili su grozno najbrzi jedno duze vrijeme, ali kvaliteta slike je bila prava katastrofa. Drugo je sto su imali krivu poslovnu politiku zbog koje su propali.

Realno gledajuci, ne trebaju ljudima najbrze graficke da bi nesto igrali i uzivali u tome. Osobno jos uvijek igram na Matroxu G450 i sve mogu igrati.

Kod nvidiae i Atia postoji problem ne bas najstabilnijih drivera, sto mene izuzetno smeta. Isprobao sam TNT2, GF2 MX i Radeon8500 i niti jedna mi se nije ponasala potpuno stabilno. Nema vece frustracije nego kada radis/igras nesto, a stroj ode u plavi ekran ili se smrzne (i povrh toga javi da su driveri graficke uzrokovali rusenje). E vidis, s Matroxom mi se to jos nije dogodilo.

Kod nvidiae (trebam isprobati GF 4 Ti) je problem grozne kvalitete slike. I na TNT2 i na GF2 MX slika mi je bila ispranih boja, nekontrastna, lose fokusirana, jednostavno grozna. Ati je u tome puuuno bolji igrac od nvidiae, i osobno bih prije uzeo nekog od Radeona.
gpremec je offline   Reply With Quote