Molio bih
strucnu preporuku pri slaganju komponente bez kucista i periferija vrijednu oko 12k

Par natuknica :
- racunalo je namjenjeno vecinom za obradu filmova i slika (mora biti pouzdano i stabilno) iako ce se koristiti za igranje (u slobodno vrijeme) i mozda neki laksi OC
- za kuciste sam odabrao "Antec P180b" tako da bi i sve ostale komponente trebale biti sto tise
-
CPU: Core Duo2 mi je fav, i to E6600 (zbog cjene) al sam podlozan daljnjem savjetovanju
-
MBO sto se tice ploca nemam pojma sta i kako. Al nagadam da bi bilo najbolje uzeti neku sa intelovim cipsetom ili ove nove od nvidije sacekati da dodu kod nas (jel netko zna kad bi to trebalo biti ?)
-
CPU I OSTALA HLADILA sto kvalitetnija i sto tisa.
-
RAM CRUCIAL, KIT, Ballistix, 800 MHz, 2x1024MB PC-6400
-
HDD 2x320gb najvjerovatnije WD jer su mi se oni pokazali najpouzdanijima. Razmisljao sam i o raptoru 74Gb, al mi se cini da je to previse para za malo bolje preformanse (te jako buci)
-
GRAFICKA mozda neka NVIDIA GeForce 7950GT, 7900GT ili 7900GS ? Naginjem vise na nvidiu al eto i tu sam podlozan preporukama
-
ZVUCNA K. nije potrebna ako je neka kvalitetna na ploci al eto i to je opcija
-
PSU mora biti sposobno gurati sve ovo navedeno + mozda kansije jos jednu graficku, hard ...
Nadam se da nisam nista izostavio/zaboravio
*edit: naravno da jesam ... kupovina mora biti moguca kod trgovina kao sto su links, diskont24, ve-mil, borg, hgspot itd ... *
Molim vas da podrzite svoje preporuke sa objasnjenjem za svaku komponentu.
Unaprijed hvala !