View Single Post
Staro 10.11.2006., 21:29   #3
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor GrabMan Pregled postova
pozdrav svima!

zanima me sljedeće: kolika je razlika između 7900gs PCI-express i 7600gt AGP u performansama?
imam 2 godine star komp sa dobrim komponentama osim grafike pa sam u dvojbi:

naime jeli bolje kupiti:
1. novu matičnu socket754 nforce4 podrška sa PCI express podrškom(s754 radi mog athlona 3000+), novo napajanje i 7900GS za cca 2500 kn

ili

2.ostavit staru matičnu bez nforce4 podrške (iako ne znam koja je svrha nforce4 opcije), kupit novo napajanje i 7600gt za cca 1700 kn

znači razlika je u 800 kn, islplati li se to napravit! hvala na pomoći svima!
Hmm...toliko je toga chudnog recheno u ovome postu da ne znam otkud pocheti.
Ok, kao prvo: razlika izmedju 7600GT i 7900GS je....zamjetna (u korist 7900 GS-ice, naravno) ako govorimo o performansama u igrama. Cisto kao primjer cu navesti - 12 pajpova kod 7600GT vs. 20 pajpova kod 7900GS).
Kao drugo: svrha nforce 4 opcije??? nForce je - chipset na matichnoj plochi. Koja je svrha bilo kojega chipseta - hmm...neemam pojma. Mozhda negdje out there postoje matichne bez ikakvog chipseta, a koje - funkcioniraju!

Ok, ok..da ne duljim: ako ti je cilj igrati igre na max postavkama, a nije ti problem pljunuti 800 kn vishe, odaberi opciju sa 7900GS.
Ako ti se ne da muchiti s trazhenjem nove matichne, napajanja, odluchi se za 7600GT (koja je i sama, usput budi recheno, vrlo dobra grafa za gejming, naravno, ako se ne forsiraju 30 x AA i 60 x AF ).

It's your call.

Edit: Upzz, tek sad shvatih da predvidjeh jedan vazhni detalj. kako je Router rekao, pci-e je sadashnjost (i buduchnost) a agp je - proshlost.
The smart way to go bi bio...7900GS.
Zaramoth je offline   Reply With Quote