View Single Post
Staro 09.11.2006., 11:53   #55
igrgic
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
Imam i ja nekoliko pitanja. Vidim da imate iskustva pa me zanima:

1. Koliko je potrebno od uključenja HTPC do njegove potpune funkcijonalnosti? Da li mu treba kao i Windowsima ili je uvijek (smije biti) na Stand By pa se diže za sekundu?

2. Kvaliteta slike tv signala uspoređujući direktni priključak tv-a na antenu i slika koja ide preko HTPC u tv. Koliko znam tv ima finiji tuner nego jedna tv kartica što se tiče analognog, za digitalno neznam.

3. Što je potrebno za HD-TV i koliku ulogu tu igra grafička.

4. Da li može uz dvb-t sa dvb-s karticom gledati i kodirane satelitske programe, a što je sa zemaljskim koje su još na analognom signalu?

5. Da li se može istovremeno gledati zemaljski tv program i slušati radio preko satelita ili muziku iz svoje arhive?

6. Ne želim pored njega imati niti jednu drugu komponentu u dnevnom boravku a želim dobar zvuk. Zar nema nekih internih pojačala, kučišta s ugrađenim pojačalom kao kućna kina. Želim da zamjena za moje kućno kino s 350w RMS bude dostojno (meni čisto dovoljno-nisam prezahjevan). Da li moram onda uzeti zvučnike kao što je Logitech z-5500 ili z-5400.

7. Pa može se valjda tv LCD i HTPC spojiti s DVI, mislim da je bolja slika nego s S-video

8. I za sve to TV, HTPC i zvučnike jedan daljinski? E da mogu još ženu spojiti na daljinski i to na ONE FOR ALL Kameleon 4.
igrgic je offline   Reply With Quote