View Single Post
Staro 09.11.2006., 10:19   #9
buzz11
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Ključno pitanje. Da li se resetiranjem waste ink tank countera tj. gornjim postupkom, ujedno resetiraju i svi brojači na čipovima samih spremnika sa bojom (veliš da su povezani), tj. dali ih eprom printera postavi na, recimo to tako, "full" stanje ? Ostaje i pitanje prizmica.

Osobno sam stvari rješio CISS-om pa dok traje, traje. Kad se dotični tank napuni bum ga rastavil, taman da ga više nikad ne sastavio. Rađe uzmem novi printer nego da kupim više i jednu origigi boju.
E to je ono što nisam još uspio isprobati, ali sudeći po uvjeravanjima tipva koji se bafe refillanjem tankova to tako funkcionira. Ima i varijanta zamjenskih čipova, ali mi se čini neisplativo jer ne znam da li i oni zadržavaju zapis iz eproma ili se autoresetiraju kad zgasiš printer. zamjenski set košta cca 20$
e sad prizmice...priča za sebe.,,kad refillaš, laser skuži da je nivo tinte promjenjen, ali čip zadržava zapis o prijašnjem stanju pa se pojavljuje ona mogućnost sa tipkom cancel pritiskom od 5 sec s tim da moraš pratit stanje boje u spremniku jer je na taj način diseblan counter.
uglavnom inžinjeri u canonu su si dali truda da nas izmaltretiraju.

U svezi cissa...odlično rješenje za nekoga ko puno printa, ali za nekog ko ispiše list, dva u mjesec dana preskupo jer set košta cca. 1000 kn ak se ne varam.
našao sam ciss sistem kod orinca i sad moram vidit koliko bi to koštalo kod nas na "cestu" da bi izračunali jel nam se to isplati držat na polici. (frend ima ekskluzivu na orinc). jedini je bad kaj spominju da ne isporučuju manje od 500 komada. šta će mi 500 komada nr znam???
vidjet ćemo.
buzz11 je offline   Reply With Quote