Evo moje iskustvo sa Konikomom i kupnjom lapa. Dodem u Konikom u Virovitici i nadem si ok HP lap i vec isti dan pokupim neku dokumentaciju o njemu i papire za neku kredu. I tako ja sve papire lijepo rijesim i posto sam radio posaljem frenda po lap da mi ode. Taj dan dolazim kuci sav sretan kao malo dijete jer sam dobio novu "igracku". Stavljam bateriju i palim lap kada ono.....sok totalni!! Umjesto 64 bitnog AMD-a, unutra je Celeron......umjesto 80 gb harda, unutra 60 gb hard.....umjesto 512 MB rama, unutra je 256 MB...uglavnom totalno krivi lap tj nekih 2 k kuna jeftiniji model....a ja platio onaj skuplji tj. totalno drugi lap!! Jos prodavac mom frendu prilikom kupnje govori kao da je to "pila" od lapa...kao super 64 bitni proc, 80 gb hard, 512 MB rama itd. U nevjerici uzimam lap i vracam ga istoga trena u Konikom. Dolazim tamo,a ono ovi se prave ludi jer kao sta ja hocu za tu lovu!! Jos mi se ismijavaju i podrugljivo mi se smiju. Na lapu u trgovini su lijepo pisale specifikacije i sta je u njemu, a oni meni dali neko smece tj. nista od onoga sto je po njihovim specifikacijama tebalo biti unutra i sto su jos usmeno potvrdili da je unutra!! Kada su skuzili da znam o svemu tome daleko vise od njih samih,jos su mi se poceli hvaliti kako su to namjerno sve napisali i da su vec na taj nacin prodali 4-5 komada i da se nitko nije zalio!! I ok....kao ponistiti ce ugovor o kreditu. Isti dan saljem mailove u sjediste Konikoma u Os ili gdje je vec i nazove me neki gospodin i kaze da ce ponistiti ugovor i kao pitao me tko je to tocno napravio i jos neke gluposti. Uglavnom, znam da nitko nije snosio bas nikakve odgovornosti niti bilo sta drugo za takav nacin "uvaljivanja" robe...jedino sam ja izgubio 50-ak kuna za javnoga biljeznika i dnevnicu na poslu jer sam ranije izasao van sa posla da sve papire sredim. No, sta je sa ostalima koje su prodali na isti nacin!? Zanimljivo je to sto se nisu udostojili ni ispricati, ni na mail odgovoriti sa isprikom! Da zivimo u Americi jos bi ih tuzio i dobio zmaj od lapa u znak isprike.
Jos sam jednu zanimljivu stvar dozivio u istome Konikomu kada sam kupovao prije cca 2 god novi mobitel. Kupio sam neku Nokiu i kada sam dosao kuci shvatio sam da je rabljena......neki tuljan nije pobrisao odlazne poruke iz moba!!! No, nisam htio reagirati makar je cijena mobitela bila nekih 1600 kn, no ovo sa laptopom je ipak malo previse.
To sve bih mozda mogao ocekivati od nekoga losega privatnika, ali od ovakve trgovine to nisam ocekivao....stvarno im je to odlicna reklama.
No, kako god bilo na kraju sam kupio Acer Aspire 5101AWLMi VGA i dobio sam napokon ono sto sam platio,ali ne naravno u Konikomu jer tko zna sta bi mi pokusali prodati. Zalosno je to na koji nacin prodaju robu i varaju ljude kojima novac "ne raste na drvecu" i koji se dosta toga odricu da si mogu priustiti neku takvu stvar da bi na kraju bili prevareni.
Konikomu dajem jedan veliki minus radi toga i sigurno vise necu ni pomisljati na kupnju kod njih, stovise ne zelim cak vise ni u izlog pogledati.
Izvinjavam se na duzem postu, ali morao sam reci na koji nacin neke firme zaraduju na ljudima i cak se ne udostoje ni ispricati nakon toga tj. kada naide netko tko ipak nije toliko naivan.