Daklem ovako:
Najčešće je pitanje oko refilla i onog poznatog problema sa čipiranim carteridgeom koji i nakon refilla daje obavijest o low ink statusu istog. Nije mi baš savršeno poznato kojim načinom je to Canon riješio, ali ide nekako ovako. Kroz prizmu u carteridgeu prolazi ona fenomenalna crvena svjetlost za koju djeca misle da je tamo iz vica i mjeri nivo tinte koji onda šalje u EPROM, a ovaj isti taj podatak vraća u onaj čip na bojici, uz to EPROM mjeri koliko je kapljica prošlo kroz "dizne" printera i objedinjavanjem tih podataka dolazi do neke srednje vrijednosti potrošene količine. Kako god ta mjerenja su poprilično loša pa kad printer otkaže poslušnost ima još tinte za ispisat popriličan broj cd-a. Može se premostit pritiskom tipke cancel na samom printeru, ali to baš i nije dobro rješenje jer je štos zapravo u tome da ta ista tinta, osim što piše, crta, slika, ujedno i hladi glavu printera. Ako se pregrije...to se zove bacimo printer u smeće.
E sad...kako je original tinta poprilično skupa za količinu koju dobijemo postiji dobri stari refill, ali ostaje problem sa ink counterom koji i dalje laže kako nema boje. Kako je gore navedeno premostili smo to sa kanceliranjem, ali pri tome moramo stalno paziti ima li boje u spremnicima da nebi bilo pregrijao mi se printer i više ne radi.
Postoji mogućnost resetiranja Ink Waste Countera i to na sljedeći način:
1. Ugasimo printer
2. Pritisnemo i držimo gumb RESUME i zatim pritisnemo gimb POWER
3. Nastavimo držati gumb POWER i pustimo gumb RESUME
4. Pritisnemo gumb RESUME 2 puta i potom pustimo OBA gumba
5. Isprva će zeleno svjetli blinkati, a nakon toga će prestati
6. Kada zelena lampica prestane blinkati pritisnemo gumb RESUME 4 puta
7. Potom pritisnemo gumb POWER i printer bi se trebao ugasiti, ako ne pritisnemo još jednom.
8. Printer bi trebao normalno raditi, a Ink Waste Counter bi trebao biti resetiran na nulu.
Kombinacijom prve 4 točke aktivira se servisni meni, a 6 točka bira stavke u meniju. Koliko puta pritisnemo gumb RESUME tako se šetamo kroz opcije menija. 4 točka menija je taj famozni counter!
Moram naglasiti da sve ovo radite na vlastitu odgovornost i ne preuzimam istu za eventualne negativne posljedice. Isto tako naglašavam da je postupak naveden u Servisnom manualu za Pixmu IP4200.
Naknadno ću još doraditi topic sa nekim stvarima koje bi istotako mogle koristiti u svezi printera.