Ja sam nedavno nabavio NEC-a 20WGX2 - a prije toga koristio 19" monitor.
Ukratko, preporodio se.. boje su fenomenalne, slika stvarno izvrsna. Nema probijanja u coskovima, nemam mrtvih piksela. Istina je sto pise da je ekran, tj. sloj na njemu vrlo reflektivan, ali meni nimalo ne smeta s obzirom kako mi monitor stoji te na cinjenicu da uvijek preferiram imati nesto mracniju sobu. No, ukoliko je soba vise osvjetljena, dovoljno samo pojacati brightness - jer monitor stvarno ima uzasno jaku lapmu

(meni je u normalnom radu brightness na svega 35%).
Igrice izgledaju stvarno fenomenalno, no problem moze biti s filmovima, pogotovo ako si blizu monitora. Naime, slika je jednostavno preostra, te se cak i na DVD-ima vidi da je i to ipak oblik kompresije.. no, ako se imalo odmaknes, stvar je OK

Sto se velicine od 20" tice - meni je idealna. Da, uvijek je ljepse imati 'sto veci'

, ali da imam veci (monitor) onda bi stvarno morao previse 'sarati' pogledom po njemu. Ovo naravno opet ovisi i o udaljenosti na kojoj se nalazi.
Ukratko... prelaz s CRT-a na LCD je za mene bio stvarno veliki napredak

A sto se tice monitora koji zelis.. najbolje dobro proguglat sve reviewe, i ako mozes negdi probati monitor da vidis kako radi (u izlogu nije dobro zbog osvjetljenja okolo i svega toga..).