Imam vodeno s koje radi vec godinu i pol dana bez stajanja koje je moj uradak. I dopisni sam clan jedne OC grupe, koja hoda po natjecanjima. I mogu reci da ovi problemi koji se ovdje rijesavaju su goli k.... naspram problema koji decki imaju kod snizavanja temperature ispod -10.
Na natjecanjima ima puno kategorija a jedna na kojoj grupa ucestvuje zahtjeva stabilni OC 6h pod nekim testom uz uvjet da se ne predje 25dB. Da bi se to postiglo hlade se kljucne komponente a ostale se hlade kroz gel. Mogu reci da nije uopce problem blok jer oni koriste neke malo poruzne home made blokove vec ti gelovi u kojim se zalije MB. Jer najvise je problema od smrzavanja vodene pare na el. elementima. Ako ste mislili takve probleme rijesavati s masnocom e ne ide (probali su) masnoca se oko vrucih elemenata topi i curi.
Mozda vam dam ideje da malo razmislite o svojim hladjenjima.
I jos jednom kazem nije problem u pumpama, svaka pumpa koja ima prakticki ikakav protok dovoljna je, ni blokovi nisu presudni bitno je da su veliki da imaju povrsinu s kojom izmjenjuju toplinu sto vecu. To je dnako tako bilo i sa zracnim hladjenjima a stalno su se vodile price o ventilatorima a onda je dosao zalman sa "ruzom" i pokazao da moze odlicno hladiti kada je vent i na 5V