Citiraj:
Autor Renesis
1. Lim i lemljenje cijevi ima slabiji kapacitet i manji učinak nego da radiš blokove po bokovima. Sa limom se može srediti hlađenje elektronike na disku...
|
Kakav manji kapacitet???
Ne hladis nuklearnu elektranu nego HDD!
Druga stvar ako si primjetio da nije problem u tome koliko je velik blok i koliko mala bila debljina bakra izmedju jezgre i vode ( jer bakar odlicno vodi toplinu) vec kolika je povrsina dodira vode s bakrom (odnosno povrsine unutrasnjih stjenki bloka) nema cak ni protok veze jer voda ne uspije ni prihvatiti svu toplinu dok projuri. Tako da ti je deblji bakreni lim nakojemu imas zalemljenu dovoljno dugu bakrenu cijev i puno puno vise nego dovoljan.
Ja neznam kakav ti imas HDD ali moj maxtor radi hladne glave.
Kondezatori na maticnoj se napuhnu i iscure ako se nehlade ali ako ces staviti vent (jedan je vise nego dovoljan) nemas problema ali onda nista nisi napravio jer opet imas nekoliko ventova (mosfetovi u napajanju nisu jedini koji se griju) a to znaci povecanje glasnoce. Meni je jedan vent na 850 okretaja i previse ali s necim moram hladiti killer ali to e zasada OK jer mi je monitor najglasniji ali kada nabavim LCD killer cu zamjeniti puno vecim i pasivno cu ga hladiti pa necu imati ni jedan vent.