View Single Post
Staro 05.11.2006., 01:45   #12
nishoba
0/0

nishoba's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
mislis prvi put si napravio / particiju, /swap i /home ?
ali nisi sav prostor njima pridjelio ili sto?
sto si probao s 4 particije? gdje uopce particioniras disk? malo si nejasno napisao(barem meni)?

ako imas vec instalirane windowse i sav prostor na disku je podjeljen na particije(znaci nema neparticioniranog) ako ti nije problem unisti jednu particiju i ostavi taj prostor tako

nakon sto pokrenes instalaciju(pretpostavljam da instaliras s live cda, a ne alternative) kad ti se javi da particioniras disk reci instalancijskoj proceduri da sama pridjeli neparticioniran prostor linuxu(tako ti nece dirat ostale particije, a sve probleme oko particioniranja ce rijesiti sam) i dalje je sam next

barem mislim da tako ide(ja sam instalirao preko alternative cda pa neznam tocno kako je to u grafickom sucelju)

ako nije tako onda postaj ovamo pa cu ti detaljno objasnit kako da napravis particije bez bojazni da ces nesto obrisat

inace linux ti bas ne podrzava najbolje ntfs particije, tj. vidjet ces ih, ali neces moci pisati po njima, uz malo znanja ces ih osposobit za pisanje, ali uz veliki rizik da se nes zasere particija i uniste podaci
nishoba je offline   Reply With Quote