View Single Post
Staro 03.11.2006., 16:46   #18
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
S Philips 230WP7NS? A slabiji je...od NEC monitora iz "consumer" ponude ti je najbolje uzeti GX2 seriju - 19" 90GX2 ili 20" 20WGX2, 3500kn vs 4500kn.

Ako želiš ponajbolje monitore na tržištu trenutno, onda od NEC-a gledaj seriju xx90UX, npr. 2190UX (xx80UX je manje više ista stvar, samo stariji modeli). Postoje Multisync i Spectraview verzije (2190UX Multisync košta 9500kn, dok 2190UX Spectraview košta 14000kn), razlika je u kalibracijskom bundleu koji dobiješ sa Spectraview (kolorimetar, software itd.). Što se tiče boja, nećeš puno boljih monitora pronaći, puno profesionalnih fotografa se kune u njih. Samo su dosta skupi, a mislim i da su za tvoje potrebe overkill.

Ako možeš izdvojiti ~6500kn za monitor, onda ti se isplati uzeti taj 23" Philips - kao što sam rekao, koristi istu S-IPS matricu kao i 23" Apple Cinema Display. Naravno, to ne znači da su to identični monitori, ali jako su blizu. Apple Cinema Display koriste tisuće fotografa, agencija, dizajn studija i sl., i jako dobro zadovoljavaju njihove potrebe.

Ako baš moraš NEC iz neke consumer serije, bolje da je GX2, ali mislim da je za tvoj budget i potrebe taj Philips dobar izbor. Možeš vidjeti koji ga shopovi imaju, pa ga odi pogledat uživo...
gorluk je offline   Reply With Quote