Ljudi moji napravili ste mi takvu konfuziju da san totalo izgubljen. : hitthewa
xVA paneli su sigurno bolji od bilo kojih TN panela i tu nema dileme.

Nazalost, sumljam da se moze dobiti dobar xVA panel za 3000kn. Mislim cak sam razmisljao naruciti iz Njemacke Viewsonic VP930b za 350e ali mislim da mi se ne isplati eksperimentirati s dostavom, a ni Vewsonic nema servis u nas...
Za Dell-ove sam cuo da su dobri iako iz osobnog iskustva znam da rade smece od kompjutora, ali izgleda da im monitori nisu losi.
Sa Samsungom sam imao losih iskustava do sada, ali vecina ljudi ipak kaze da su naj izbor u nas... NEC, Eizo i slicni su po meni izvrsni monitori ali mislim da za 3000kn mogu kupit samo neki prastari model jer su opcenito pre skupi.
Glavna mi je dilema oko odabira diagonale ekrana. Dakle kako vi kazete 4:3 i 5:4 nisu prakticni, dok je 16:9 i 16:10 mnogo prakticniji? Mislim da mi mozda cak i ne bi bilo lose da uzmem 20" wide s obzirom da manje vise sve novije aplikacije podrzavaju tu velicinu. Inace LCD bi mi bio nekih pola metra od glave max. Jer imam ograniceni prostor na radnom stolu a ne da mi se preuredjivat sobu.
Odluku bih ja sam vrlo lako donio da mi je poredat sve te ekrane ispred sebe ali na zalost to ne mogu, niti ih ima igdje...