Citiraj:
Autor Seafreak
Pa uopce ne sumljam u kvalitetu NEC monitora, ali mislim da su oni ipak namjenjeni prvenstveno za profesionalce. Uostalom mislim da me 25ms ne bi zadovoljilo... Nekako mi sve iznad 8ms zvuci pre sporo, a ipak igram i dosta igara...
|
Ovako, NEC monitori kao NEC 2190UX Spectraview / Multisync su za profesionalce, zato i koštaju 10000/14000kn. Ovaj NEC koji sam ti ja preporučio je "consumer" model, znači za filmove, igre, net, office itd.
Što se tiče specifikacija monitora, općenito nema smisla donositi ikakvu odluku baziranu na njima. Proizvođači koriste raznorazne peripetije i izmišljaju neke svoje metode mjerenja, kako bi dobili što bolje brojeve za specifikacije. Za svakodnevni rad to ne znači ništa.
16ms jednog proizvođača i 16ms drugog proizvođača na papiru su nebo i zemlja u stvarnosti. Svi ti proizvođači koji reklamiraju 8ms, 6ms, pa sad već i 2ms u najboljem slučaju mjere grey-to-grey response, tako da velika većina u biti ima preko 16ms.
Ako hoćeš daleko bolji monitor od svih navedenih, uzmi onda NEC MultiSync 19" 90GX2, za 3700kn. Mislim da ti se isplati dodati tih 700kn (smanji malo kave ovaj mjesec i to je to), jer ćeš dobit stvarno dobar monitor za igre, filmove, office itd. Nikako ti ne bih preporučio taj Dell, samo je malo jeftiniji od NEC 90GX2, a razlika u kvaliteti je velika.
BTW. pogledaj si ovdje razliku između 19" (4:3) i 20" (widescreen monitora), tako da vidiš što to u stvarnosti znači - nekim ljudima smeta što su 20" WS visoki samo koliko i 17" (4:3)..pogledaj pa odluči (fotka nije savršena, ali daje nekakav osnovni dojam).
http://img419.imageshack.us/img419/1...vs20necvj4.jpg
Ako veću ulažeš oko 3000kn u monitor, onda ti se IMHO isplati povuć' još malo, pa dobiti stvarno dobar monitor (za tvoje potrebe), koji će ti odlično služiti.