Citiraj:
Autor Ladybug
Koji su još 2.0 sajtovi?
|
Njih nekoliko tisuća? Općenito je taj Web 2.0 buzzword i hype, ali neke cool i korisne stvari su se izrodile iz toga. Neka ajax rješenja su zanimljiva i olakšavaju korištenje interneta, ali 90% takvih sajtova su čisti i besmisleni hype.
Eve ti nekih:
del.icio.us
flickr
digg
technorati
9rules
listible!
last fm
meebo
ma.gnolia
ta-da lists
voo2do
clipmarks
co.mments
writeboard
netvibes
protopage
start.com
zestr
e hub
basecamp
reddit
furl
glorum
scrybe
tailrank
neoows
shadows
kiko
gabbr.com
menuism
planypus
Evo tu imaš sveg' i svačeg. Ako ti ni to nije dosta, tu ti je lista gomile "web 2.0" sajtova:
listible! - web 2.0
Normalno, za puno tih sajtova postoje i odgovarajuće Firefox ekstenzije. U taj "2.0" val spadaju i sajtovi kao YouTube, MySpace, FaceBook, pa razni Google / Yahoo servisi itd. Pogledaj si ove sajtove, možda si nađeš korisnih stvari.
Pred social bookmarkinga ala del.icio.us meni je najbolja i najkorisnija stvar
netvibes - napraviš sam svoj homepage s feedovima, kalendarom, to-do listom itd. Ima puno korisnih modula, drag & drop layout, sadržaje možeš odvojiti u tabove, možeš izmjenjivati tabove s drugim ljudima (publish opcija), stalno se dodaju novi moduli itd. Za news feedove i za feedove raznih flickr grupa - odlična stvar. Ako ništa drugo, isprobaj bar ovo. Postoje slični servisi (npr. protopage, start.com, google homepage), ali je meni ovaj daleko najbolji.
Kao što sam rekao, velika većina tog 2.0 je obični hype, ali zalomi se nekih korisnih servisa.