View Single Post
Staro 31.10.2006., 15:10   #8
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Windows XP HOME -800 Kn
* AMD X2 3800 dual core -1500Kn
* 1 GB DDR2 -950Kn
* HDD 160 GB SATA2 -500 Kn
* VGA PCle X1300PRO 256MB -550 Kn
* DVD RW dual layer -250 Kn
* tipkovnica, miš, zvučnici -200Kn
* monitor Samsung 19" TFT 940N, fast 8 ms -2100Kn
* case +ps -190 Kn
* maticna ploca -550Kn

Ovo sam uzeo neku prosjecnu cijenu ako se uzima na 24 mjeseca na kredit po komponenti u nasim ducanima, i malo precijenio odredene komponente... Ukupno dode sa orginal windowsima XP ova konfiguracija 7650Kn... T-com navodi da ju prodaje za 5800Kn no cinjenica je da nakraju u 24 mjeseca platis 7700Kn. Istina je da je u to uracunata i mjesecna naknada za ADSL no ovako si ugovorno vezan uz t-com adsl na 24 mjeseca...Istina je da nije konfiguracija nista jeftinija, naprotiv, vec t-com daje besplatnu mjesecnu naknadu za adsl ako kupis ovo racunalo... Dakle SAMO mjesecnu naknada za brzinu (koja iznosi 79Kn), paket morate i dalje placati (min20Kn mjesecno za 1GB). Znaci nakraju ispadne da si obavezan isplatiti t-comu za 2 godine minimalnog paketa i ovaj komp 8148 Kn ,s time da nemate nikakvu kontrolu nad izborom komponenti... Kad kazem precijenio sam cijenu nekih komponenti to kazem jer su mis,tipkovnica i zvucnici obicno smece od ms-a koje je svojevrsno ventex poklanjao uz kupljenu konfiguraciju i to je prvo sto ceste promijeniti odmah cim kupite ovo racunalo, dok je maticna takoder jeftinija od cijene koju sam naveo, o kvaliteti kucista i napajanja necu ni govoriti.... Mislim da bi se za to dalo sloziti puno bolju i kvalitetniju konfiguraciju, pogotovo za igranje jer je ovo npr. graficka koja sigurno neznaci nista prosjecnom gameru...
Pogledaj samo kako su se "usrecili" kupci iz prosle akcije - hocu internet... Mislim da se isplati cak i ako te nakraju ispadne 1500Kn skuplje kupiti kvalitetnije, ne kupuje se racunalo svaki dan, pogotovo ne ono sto mora trajati 2 godine...