View Single Post
Staro 30.10.2006., 18:41   #9
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ok, editirao sam post, sada sve ekstenzije imaju i linkove.

Ovo bio bio "general" user, znači kolekcija ekstenzija koje vam ubrzavaju svakodnevni rad u Firefoxu (search, tabovi, bookmarks, spremanje stranica i slika itd.)

All-in-One Sidebar - napredni sidebar, npr. otvara ekstenzije, download, page source, about:config itd. u sidebaru

Bookmark Duplicate Detector - opcija čišćenja duplih bookmarka, plus alert pri bookmarkiranju sajta kojeg već imamo u bookmarks

Context Search - tražite selektirani tekst / pojam u svim tražilicama koje imate u search toolbaru

Copy All Urls - kopira adrese svih otvorenih tabova, a moguće je odrediti kakvo formatiranje želite (plain text, html, restructured text, structured text, markup, wikipedia markup...)

Customize Google
- ime govori sve, napredno podešavanje google rezultata (search, groups, images...), micanje reklama, privacy itd.

Digger / Go Up - pomicanje prrema parent direktoriju odnosno subdomene (prije je postojala ista funkcija u All-in-One Sidebaru, ali je izostavljena od posljednje verzije

DownThemAll - napredne download opcije za više fajlova odjednom (npr. sve slikice sa stranice i sl.)

Foxy Tunes - kontrola muzičkog playera direktno iz browsera, plus neke dodatne opcije (shop search, cover search itd.)

Linkification - ova ekstenzija pretvara sve adrese koji su u plain text obliku u normalne linkove

Menu Editor - kao što ime kaže, editor za Firefox menije (tools, context, tab, file, edit itd.), korisno kada imate puno ekstenzija, pa context menu postane nepregledan

Mouse Gestures - navigacija "gestikulacijom" mišem

Paragrasp - ekstenzija koja olakšava čitanje teksta na stranici - navigacija paragrafima

PDF Download
- napredne opcije za prikaz / download PDF dokumenata

Plain Text to Link
- napredne opcije za selektirani tekst: npr. selektiranu riječ možete otvoriti kao url u novom tabu, zatim tekst možete direktno sačuvati u .rtf, .doc, .txt ili neki drugi format, bez copy-paste opcije

Save Image in Folder - slikice možete spremati u predodređene foldere

Scrapbook - napredno spremanje stranica - možete spremiti cijelu ili samo jedan dio stranice, a kasnije stranice možete editirati (označavati tekst bojom, spajati više različitih stranica ili dijelova stranica u jednu cjelinu itd.)

SessionSaver 2 - spremanje browsing sessiona

Swift Tabs - dodajte svoje prečace tab navigaciji

Tab Mix Plus - napredne opcije za tabove, meni najbolja ekstenzija tog tipa

2 Pane Bookmarks - dijeli bookmarks sidebar na dva polja - polje s folderima i polje sa sadržajem foldera (ne znam zašto Firefox ovo nema po defaultu, jerbo je ovo 1000 puta bolji i pregledniji način)

Sve ove ekstenzije su ultra korisne u svakodnevnoj uporabi, a ako bi baš trebao izdvojiti one neophodne, to su: AIO Sidebar, ScrapBook, TabMix Plus, Copy All Urls, Context Search, Session Saver, DownThemAll i Plain Text to Link. Scrapbook sam je dovoljan za prelazak na Firefox.

Kombinacija ovih ekstenzija jako ubrzava i olakšava svakodnevno korištenje Firefoxa i toplo preporučam sve navedene...

P.S. Ukoliko neka od ekstenzija nije kompatibilna s Firefox 2.0 (ili nekom drugom verzijom, instalirajte Nightly Tester Tools - pomoću te ekstenzije možete druge ekstenzije napraviti kompatibilnim.

Zadnje izmijenjeno od: gorluk. 31.10.2006. u 15:18.
gorluk je offline   Reply With Quote