Znam da se raspravljalo o LCD-evima ali mene uistinu treba dodatna pomoc pri odabiru...
Dvoumim se izmedju sljedecih modela:
_____
_____
_____
LG Flatron L1900J-BF
________LG Flatron L1970HR
_________Samsung 931BF
____________Samsung 205BW (widescreen)
LG L1900J-BF me ocarao svojim dizajnom, dok me Samsung mami zbog 20“ ali nisam siguran da li bi widescreen trebao smatrati kao prednost ili manu? Takodjer me zanima kako se taj model ponasa u nizim rezolucijama jer ipak imam Ati Radeon 9600 pro koja tesko ista moze pokrenuti u tako velikim rezolucijama... Naknadno namjeravam uzeti jacu graficku, tj cim se pojave modeli sto podrzavaju DX10.
Naime LCD bi koristio prvenstveno za surfanje i gledanje TV/DVD-a i umjereno igranje, ali i za amatersku obradu videa i fotografija... Takodjer taj LCD bi drzao duze vrijeme barem nekih 5-6 godina.
Poslao sam deckima iz
www.benchmark.co.yu moju dilemu jer su oni testirali sve navedene modele. Rekli su mi da rezlike gotovo i nema izmedju Samsung 931BF i LG L1900J-BF Fantasy. Na kraju su mi ipak preporucili kupovinu Samsung 205BW obrazlozivsi da su widescreenovi ipak buducnost i da se mogu bez problema prilagoditi da rade na normalnim rezolucijama uputivsi me na
www.widescreengamingforum.com da se dodatno informiram.
E sada, stah me uzimati Samsunga zbog dosadasnjih iskustava, jer 2 frenda su mi u zadnjih par mjeseci uzeli Samsunge u Ve-mila i imali su po dva i vise bad piksela. To definitivno ne bih htjeo da se meni dogodi, jer znam da bi me i onaj najmanji iritirao. Neznam kako LG stoji s garancijom na mrtve piksele ali ako je iko imao iskustava s slicnim monitorima molio bih ga za savjet. Takodjer me zanima je li velika razlika u kvaliteti slike izmedju 905BW i 931BF i da li se na widescreenu slika rasteze u nekim aplikacijama koje ne podrzavaju widescreen...
Nazalost danas samo najskuplji modeli imaju garanciju na 0 mrtvih piksela. Osim nekih modela Philipsa, te svi modeli Hyundaia, Benq i Asusa.
Cak sam razmisljao o Hyundai Q90U modelu pa ako neko ima iskustava s njima, neka ih podjeli.
P.s. Hocu li imati problema s nekim od navedenih LCD-a s obzirom na to da imam radeon 9600pro. Hocu li moci pokretati igre u rezolucijama 1024*768? Ima li kakve veze graficka s vecim monitorom tj vecom nativnom rezolucijom...
Unaprijed se zahvaljujem i nadam se da ce ovaj post koristiti i drugima koji imaju namjeru kupiti LCD. Danas je tesko naci kvalitetne informacije...