View Single Post
Staro 28.10.2006., 13:32   #1
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Obavijest korisnicima yahoo maila

Već me neko vrijeme brine problem isporuke mailova yahoo-ovim mail korisnicima (dosta Vas je na PC Ekspert Forumu i primate obavijesti o threadovima na koje ste se pretplatili).
Naime, mailovi s obavjestima za Vas (ponekad njih stotine) znaju čučati i po desetak sati na našem mail serveru. Razlog tome je Yahoo-ova loša metoda load balancinga svojih MX servera i loša metoda greylistinga.
Ovdje je i zanimljiv thread na kojem lik koji već dugo vremena proučava Yahoo potvrđuje ovo. http://brad.livejournal.com/2243545....1497#t12481497 .
Eh sad... predlažem svima koji imaju Yahoo mail da ga ne koriste za mailove koji im trebaju doći na vrijeme jer je to zbog Yahoo-a jednostavno nemoguće.

Npr google ima par milisekundi odziv na MX serverima i 1-minutni greylisting... dakle dolazni mailovi čekaju 1 minutu, a resend time za ako ih netko greylista je 7 minuta.
PC Ekspertov server, kao i hrpa drugih slijedi takve neke omjere, modificirane prema loadu.
Yahoo po nekoliko stotina puta dnevno ima peakove od po nekoliko desetaka sekundi odziva MX servera, a greylisting od nekoliko sati. resend time... pa mislim da preko pola sata (skrivaju taj header), a pošto im MX serveri rade li-la, baš i ne uspjevam utvrditi koliko.
Savjet svima koji koriste yahoo mail... koristite nešto drugo, ovo je očajno loša usluga.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote