Vidim da ju još nitko ne spominje.
Pa da malo prokomentiram.
Ukratko Hack&Slash FPS bi bio najbolji opis.
Što moram priznat dobro djeluje.
Moje mišljenje o Half Life 2 baš i nije visoko, pa sam sumnjičavo gledao na izlazak Dark Messiah, posebno nakon dema koji me se baš i nije dojmio, nekako mi nije baš bilo previše života u igri, slično kao i u HL2, cijelo vrijeme mi se činilo koda hodam po "bolnici" gdje svaka stvar ima točno svoje mjesto i cijeli okoliš izgleda koda je zamrznut u vremenu. za razliku od npr. quake 4 gdje se sve nešto vrti, pokreče, svjetli.......
iako je i ovdje isti "source" engine u pitanju, nekako ima više života oko igrača, atmosfera je pomalo mračna jer je ipak u pitanju neka kombinacija srednjeg vijeka sa puno igre svjetla/tame.
Borba je ODLIČNO izvedena, kad čovjek prvi put baci fireball i pogodi nekog guarda iza ugla i guard nema pojma otkud je to došlo. Znači nema da AI vara i vidi kroz zidove i slično.
Priča je isto ok, sada sam pri kraju trečeg chaptera i još neznam tko pije - tko plača,: lol2 : .
Igra nema dubinu i količinu itema/oklopa/potiona...... kao npr. Oblivion.
Te je dosta linearna, čovjek može birat oče li iči kao Tenk i umlatit sve ili če se šuljat i to je uglavnom to što se tiče slobode izbora.
znači u principu HL2 u fantasy srednjem vijeku.
I za sada mi se igra dosta svidja.
šta se tiče hardverskih zahtjeva na konfi iz siga na rezi 1280x1024 sa high setings i bez AA, ide u 45-55 FPS, s tim da ponekad zna past na 1-2 FPS i trzat bez očitih razloga.
npr. otvaram vrata i padne na 1 FPS i onda spustim pogled u pod i opet 45 FPS, ako dignem pogled naprijed ili u stranu odmah padne na 1 FPS.
Apsolutno nemam pojma zašto, nisam još stigao do foruma od igre da vidim ako još netko ima problema.
ponekad prestane nakon 5-10 sek, a nekad neče onda napravim save, izađem iz igre, uđem, loadam igru i sve normalno.
Za FPS žanr bi joj dao 9/10 bodova
za Hack&Slash bi joj dao 5/10 jer osim što mašemo mačevima i bacamo magije te dobivamo Experiance nema baš previše veze sa RPG.