View Single Post
Staro 27.10.2006., 17:29   #1
yeti
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Unhappy krepalo napajanje(!?), koje da uzmem?

Post je malo podugacak, ali molim pomoc jer moram sto prije osposobit kompjuter....

Prvo da opisem anegdotu jer nisam siguran da je napajanje, ali pretpostavljam da jest (i molim se da je samo to).
Prvo sam totalno zeznuo Windowse tak da im nije bilo povratka (zapravo su se sami zeznuli, a repair-ing windowsa se uvijek brejkao na odredjenom postotku "installing devices" ili slicno...mozda ima kakve veze..) pa sam premjestio HDD u drugi komp da nesto spasim i onda ga vratio u svoj i odlucio zrtvovat C particiju formatiranjem i novom instalacijom. No medjutoa - ja palim, on nista, ko da nije ukljucen u struju. A jos prije toga sve kablove u kucistu provjerio dal su dobro spojeni/ucvrsceni. I tako vise puta i nista. Zakljucih da je otislo napajanje (no name iliti EuroCase 350W), ali ga jutros probah opet upalit. Prvih par puta nista, a onda je zaiskrilo - pretpostavljam na spoju kabela s napajanjem, a mozda i na samoj uticnici - bilo je prebrzo (i prerano ujutro) da bi bio siguran. Sad sam izvadio napajanje i rastavio ga pa me cudi da nigdje ne vidim nikakve tragove da je gorilo......niti igdje drugdje u kompu. Ne usudim se to napajanje niti kabel vracat nazad, u nadi da nista drugo nije stradalo. Kak se vama cini?

Pretpostavljam da trebam krenut od kupovine novog napajanja i tog kabela pa ne znam sta da uzmem. Volio bih neko tise i jeftinije (naravno ne jeftino kao sto je bilo ovo prvo.....eto mi skole...) i s onim zastitama koje vjerojatno ima svako napajanje koje nesto vrijedi. Po Forumu vidim da se dosta spominje Fortran 400W kao tiho i kvalitetno.
Jel meni mozda dovoljno 350W i jel jednako kvalitetno? Konfiguracija je sljedeca: Epox 8rda+, Athlon XP 2800+ barton, Gigabyte geforce 6600GT, 2x256 mb RAM-a, HDD 40GB, 1 dodatni ventilator 8cm (drugog sam iskljucio zbog buke), dvd rom, cd przilica, bezicni opticki mish...
Uzmite u obzir da cu u skorijoj buducnosti zamijeniti RAM s 2x512mb, kupit veci hard disk, te CD przilicu zamijeniti DVD przilicom.

Hvala
yeti je offline   Reply With Quote