View Single Post
Staro 26.10.2006., 23:38   #44
soda
Premium

soda's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Eto da se i ja malo uključim u raspravu...

Od izlaska MCE 2005 imam HTPC, i mogu reci da sam cijelim konceptom jako zadovoljan. U biti vise uopce ne palim TV a da ne ide preko racunala. Jako se brzo navikne na pauziranje TV-a, vracanje natrag ili jos bolje kada se gleda neki film sa TV-a, jednostavno se pocne snimati od pocetka filma, pa se počne gledati nakon nekih 30min snimanja i kada naidju reklame samo pritsnes carobno dugme FF i evo nema reklama Naravno tu je samo jedan daljinac za SVE. DVD, TV, DivX-e, muziku, slike... Sucelje WMC 2005 je prilicno oku ugodno, a da ne spominjem animacije i prijelaze u sučelju. Uglavnom, kada se navikne koristiti HTPC nema natrag

Lose strane MCE-a su snimanje u vlastiti Microsoftov MPEG2 property format, te nepostojanje vodiča programa za Hrvatsku. Snimanje se sada lako riješi zato sto postoji gomila programa koje mogu otvoriti i taj format (npr. Nero VisionExpress), pa za snimanje standardnog video DVD-a stvarno treba minimalo truda. Sto se tice vodica, tu nazalost pomoci nema.

Jedna od najbitiniji stvari u ovako koncipiranom PC-u je definitivno TV kartica. Najbolje je uzeti karticu sa hardverskim MPEG2 dekoderom, jer gotovo svi (ako ne i svi) snimaju i reproduciraju program u isto vrijeme (time-shifting). Preporuka ide Huppaugeu, Averymediji i Leadteku, posto njih najvise aplikacija podrzava.

Eto, raspisao sam se o Microsoftovom riješenju, koje naravno nije jedino. Jako dobar konkurent MS-u je npr. Meedio ili nesto poput besplatnog MyHTPC, ili Myth-a za linux koji nikada nisam uspio natjerati da radi kako treba, ali nekima radi odlicno.

Daljinac je također vrlo bitan i njega sam zaboravio spomenuti u cijelo priči. Ja koristim ATI Remote Wonder koji je Ok, ali ima PUNO boljih daljinaca, kao sto je "defaultni" MS daljinac ili nesto slicno njemu, ili cak monstruozni Logitech multifunkcijski daljinci iz serije Harmony (moja sljedeća akvizicija :-))
Sto se tice konkretno moga stroja, on sluzi i kao "normalan" PC i kao HTPC, tako da je konfiguracija malo jača:

AM2 Athlon X2 4200+, Abit KN9Ultra, 2x1GB RAM-a, 7600GT, 2x250GB Segate Baracuda, Pioneer DVR 110, Hauppage PVR-150, Microsoft Elite Desktop for Bluetooth...

Sve to spojeno na 17" Samsung LCD za svakodevni rad i na 82cm LCD TV i Marantzov cuveni SR 7200 6.1 risiver za uživanciju :-)

Evo par slika da se malo pokazem , s tim da je bilo neki promjena sto se tice TV, tako da se umjesto toga Grundiga nalazi PUNO bolji Hyundai Q321...

Eto, ispao malo poduži posto... ne smeta...

Uzivajte.
Poz.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HTPC.jpg‎
Views:	292
Size:	45.5 kB
ID:	6686   Click image for larger version

Name:	HTPC (1).jpg‎
Views:	235
Size:	26.6 kB
ID:	6687   Click image for larger version