View Single Post
Staro 26.10.2006., 22:06   #1
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Review X-Fi Platinum

evo danas sam uzeo novu zvučnu i tek nakon što sam je kupio sam se sjetio da bacim oko na forum od creativa, i skoro me strefi infarkt od problem koje su ljudi tamo iznijeli.
Ali šta sad zvučna je kupljena, progutao sam knedlu u grlu i hrabro skinuo nove drivere i zaputio se doma na isprobavanje.
Napravio sam reinstal cijelog kompa i stavio Windowse - drivere od matične i grafičke - pa monitor - i onda odlučio da je vrijeme za zvučnu.
otvori sam komp pa usput sredio kablove nanovo, uglavno jer sam pokušavao odgoditi neizbježno , odnosno ugradnju zvučne i mogučnost da sam bacio hrpu love u dim.

Sve pospajam, upalim komp, stavim drivere i priloženo softwer i onda rekao idem sada testirat sta sam ja to kupio.

Odlučim idem ja odmah Hard Core u glavu : CoolRamb , i uzmem Dvd "Pink Floyd - Pulse".
Odvrnem zvučnike malo jače i "play" DVD.
Počnu prvi taktovi "shine on you crazy diamond", zvuk ............. ODLIČAN.: cheers2
Stari dotrčava iz drugog dijela stana i pita šta su se floydovci opet okupili, izbaci me iz stolice i iz sobe, da bu on to sada slušao do kraja i da si ja nađem drugu zanimaciju.: nono :

Nakon što sam se riješio starog, krenuo sam u "rigorozno testiranje", još nekoliko DVD - Filmova, malo MP3 i sve zvuči odlično, zvuk kristalno čist. Sve zvuči baš kako treba.

Onda sam krenuo na igre.
Sezonu sam otvorio sa COD2, jer sam smatrao da nema boljeg mjesta za testirat zvučnu i zvučnike nego invazija na normadiju. "Na svu sreču pa čuvam stare saveove".
I mogu samo reči prehebeno, potpuno drugi doživljaj nego sa mojom onboard zvučnom, koja ima čip od SB LIve! i može se otključat na SB Live! za 19.99$.
Nakon toga malo Dawn of WarC - zvuk odličan, sad se stavrno čuje svako puškaranje i mlačenje sa Chainsword.: quake :

Tako da uglavnom mogu slobodno preporučit kupovinu Kartica iz X-Fi serija.
Kvaliteta i jasnoča zvuka je u svakom "testiranju" bila odlična, nije bilo nikakvih krčkanja, šumova ili nečeg sličnog.

A i kad sam pogledao malo po forumu, vidio sam da problema sa Audigy serijom i X-Fi je uglavno izjednačeno i izgleda da se problemi ako se pojave, onda se poajvljuju kod nforce4 čipseta, ali to je samo u 10-15% slučajeva, ostali nemaju nikakvih problema.

Uglavnom ako ste u potrazi za novom zvučnom i imate dovoljno "sitniša" zvučna iz serije X-Fi mislim da vas neče razočarat, i da če zadovoljit i najzahtjevnije korisnike, bez obzira dali je u pitanju igranje igara, gledanje filmova ili čak neko kučno produciranje.

P.S.
ako Pcekspert Tim bude možda radio neki test zvučnih, ili da ispita na više konfiguracija dali se pojavljuju problemi i stabilnost, rado ču dati zvučnu na testiranje za potrebe znanosti.

I da moji zvučnici su (5.1) creative Inspire 5300. pretpostavljam da bi na nekim boljim zvučnicima zvuk bio jos dojmljiviji.

Ispričavam se na gramatičkim pogreškama, jer se žurim do kraja instalirat sve programe na komp, treba sada i raditi da se otplati zvučna.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote