View Single Post
Staro 25.10.2006., 22:36   #35
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Gle bubba cijenim tvoj trud ali čak i nakon ovog banalnog threda ekipa opet pita a zakaj je Seasonic od 380W bolji od 500W Neona... tak da... kaj god mi napisali tu opet će bit onih koji to neće znat pročitat.
To je neizbjezno...

Citiraj:
Znam da proizvođaći na deklaracijama puuuno podataka ne napišu, a ponekad gotovo ništa no s time se moramo pomirit.
No iscitavanje i donosenje konkluzija putem istih onda i nema neku tezinu, jelda?

Citiraj:
Što se tiće review-a napajanja, koliko vidim većina ih opterećuje raznim konfama u nekom loadu - a IMHO tak ne možeš pošteno opteretit napajanje koje ima na raspolaganju recimo preko 40A na +12v railu i tu se slažemo. Ali čuj bar daju neke informacije. Neki pak ''sceniraju'' opterećenja raznim aparaturama ali to su onda pak većinom ''statična'' opterećenja koja nisu ni blizu prirodi stvarnog opterečenja u računalu jer ne rade koponente stalno istim taktom, te time ne opterečuju napajanje jednako u svakom trenutku.
Mislim da su decki s Tomicina ocvrsja jednom napravili test koji se meni prilicno svidjao, no to je bilo dok su napajanja imala red velicine 300njak W. Uopce ne vidim zasto bi bilo upitno testirat napajanje s konstantnim loadom kao worst case scenario, no to *nije* trivijalno za izvesti.

Citiraj:
Nije to da spojim žarulju od 200W pa da vidim kak mi se ponaša rail
Eh, da je barem tako lako...

Citiraj:
Na kvalitetne komponente milslim evo npr na tip, proizvođaća specifikacije kondića. Naravno kako si i ti rekao ulazi i masa tj bolje rečeno disipacijska površina hladnjaka koja vuće veću masu a time i troškove transporta. Ipak po masi se i lako mogu prepoznat brand napajanja.
To je danas vrlo, vrlo relativno. I tamonekaneznamkolkokostaju napajanja trose Jempo i prijatelje, ne boj se...

Citiraj:
Znam da si ti potkovan i da te moji izrazi bodu u oči (ipak ovo nije moja struka) ali hebi ga kad se nitko neće ni potrudit da objasni bar one banalne razlike.
Sve pet, no kao sto rekoh, ja se ne slazem s metodikom "ajmo objasnit polovicno i neprecizno, nekima ce pomoci malo ali ce ih biti jos koji nece imati pojma unatoc svemu". I opet, cijenim tvoj trud da se zabavljas time, no unatoc svemu, evaluacija SMPS napajanja nije citljiva svakome kada se pravilno izvede te vecini korisnika predstavlja overkill i zbunju je ih...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote