sve sto ima s "narodnim vozilom" veze je totalna blamaza...naime jedna od stvari kojom oni stite trzista je potpis sa svim dealerima da nedaju homolgizaciju na nove aute...sto znaci da ako odes i u svabiji kupis auto u austriji ga nemres homologizirati..sad to je tako bilo do eu-a..da li se sada sto promjenilo ne znam..ali njihov auto kupljen u hrvatskoj SE NE MOZE REGISTRIRATI U SLOVENIJI...sto je dokaz da nije samo zubak pizda nego da je to potez cijele firme
mislim da samo zato nesmijemo usporedivati wv modele u europi...ovi nasi su najvjerojatnije sarajevske proizvodnje...
a sto se tice auta i trzista najbolji primjer vam je ford...americki i madjarski nemaju dodirne tocke osim u grbu...u americi se na njemu nabije par stotina tisuca bez nekog kvara a ovi nasi krepaju na pocetku...
onaj ko hoce kupiti dobar idugotrajan auto neka ode u prekobaru i kupi auto...pa cete vidjeti da nasa toyota prema usa toyorti nema veze...i to vrijedi za skoro sve proizvodjace...
naime jos uvijek se sjecam cnn reporta od 1998 o najprodavanijim autima u americi...sto mislite ko je bio 3 po prodaji? KIA!!!!!!! ko je bio prvi po kvarovima....KIA!!!...i to dvaputa vise nego drugi po kvarovima...
i sto je ispalo...zasto se KIA tako prodavala...jel su bile bagatelno jeftine pa su ih ljudi kupovali za vikend voznju...osnosno mnogi su je namjesrno slupali a mnogi bacili kad je krepala...s time da unistene nisu brojali u pokvarene modele...
cak su ameri zbog tog slucaja s KIA-ma uveli nekakav zakon o placanju poreza na recikliranje...naime u svaki auto je ukljucena cijena njegova recikliranja...tak nes...ne sjecam se...
i da znam sad cekam devlina da krene kak njegova kia shuma nema problema...osim antene...ovoga .. onoga...