View Single Post
Staro 25.10.2006., 17:53   #32
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Čuj ovo bi trebala bit tema di bi se ljudi naučili čitat tvorničke deklaracije.
Koje, u praksi, znace vrlo malo, jer njihova interpretacija nije nedvojbena te fale kljucni podatci da se ista pametno iscita iz njih.

Citiraj:
A sve je to i potvrđeno id strane raznih stranica s review-ima poput SPCR, JonnyGuru, x-bit itd.
Ja jos nisam vidio posteni test napajanja, cast izuzetcima. Iznimno je tesko izvesti posteni test napajanja bez pravih alata, koji se uobicajno NE koriste u te svrhe. Ja sam, kao sto (ne)znas, imao par recenzija napajanja, no tek sam nedavno nasao modus preko kojeg bih rijesio elementarni problem - kreiranje, odnosno bolje receno "sceniranje", opterecenja. Imao sam na testiranjima 750W (IIRC) napajanje onomad. Znas li sto je sve potrebno da odrzis 700W disipacije ponajprije termicki stabilno? Takve stvari zahtijevaju veliko znanje i PUNO slobodnog vremena ako se zeli napraviti bez puno $. Uz malo srece i mojeg viska vremena, PCE bi mogao napokon raditi neke smislenije i svrsishodne testove, no otom potom...

Citiraj:
Inače kod napajanja stvarno vrijedi kolko para tolko muzike jer jednostavno kvalitetne komponente koštaju. (no naravno da i ime ima određenu težinu, kod nas pogotovo)
Daj molim te, ne pricaj pizdarije. Kakve kvalitetne komponente, o cemu ti pricas? Glupi i primitivni uredjaji kao sto su SMPS napajanja najprije se razlikuju u cijeni po QC-u (najbitnija razlika izmedju JNC-like i ostalih, "brand" napajanja) i masi (veci hladnjaci, deblji bakar) koja direktno utjece na cijenu transporta pa stoga i na konacnu cijenu napajanja.

Da me ne shvatis krivo - svaka cast na trudu, ali sve je to prenategnuto da bi se dobili valjanji i egzaktni dokazi "kvalitete" nekog napajanja. Kao sto rekoh, mozda - mozda u nedefiniranom vremenu (vrijeme = $, nazalost), PcE nesto napravi, no one man show jednostavno ne daje previse nade...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote