Citiraj:
Originally posted by AMD
Tko ima Bartona 2500+ molio bih ga da posta rezultate temperature proca kako bi donekle znali kolika mu je temperatura u određenim uvjetima i sa kojim ventilatorom naravno i sa clockom, jer različite matične ploče pokazuju i različitu temperaturu.
Moj primjer je da sa dva različita BIOS-a F11 i F12 dobivam razliku procesora od 15 stupnjeva.
Slao sam mail u Gigabyte i odgovorili su mi da je temp. sa BIOS-om F12 točna naspram starih BIOSA F11, F10 i F6.
Trenutna temperatura je 48 stupnjeva, matična 29, a vanjska 27.
Cooler na 4800.
Sa starim verzijama BIOS-a tem. bi bila oko 35.
Čak i kad je komp potpuno hladan i upalim ga mam odem u BIOS temp. je već na oko 45, a matična na sobnoj temperaturi.
Ove vrijednosti su po defaultu (11x166).
Dobro došli su i drugi AMD procesori radi usporedbe.
|
lepo sam ti rekel da se rijesis vulcana jel nisu bas za oclock...+ kaj galame ... pa stucaju i riksaju(pitaj RAK-a i njegov pokojni tbb2100...kaj misle o vulcanu...) ja sam stavil junioru glacialtech 2500(bakreni hs) ..tisi je i puuuno bolje hladi....tbb2100@2210mhz na tempu od 38-45 C i 25 c na ploci..(tajna lezi i u nakakvom Sunonu f80 na 7.5v(fala hojza!)...kombiniraj malo, stari..pak bus videl da nije AMD sam za rostilj i kotlovinu...peci mislim!pozdrav!