View Single Post
Staro 23.10.2006., 21:41   #17
Bleki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Isus Pregled postova
Ne lupetaj. Socket A procevi nisu imali s AS5 probleme, kratki spoj je nastajao samo kao su bio panj i cijeli proc a ne samo jezgu namzao s pastom. AS5 ne provodi struju (nije vodič) no ima određenu hm. nazvimo to osjteljivost na elekrtičnu struju (sad čekam da me Bubba popljuje jer sam upotrebio totalo krivi izraz) jer ima srebra u sebi pa evetnulano mogu ti djelići srebra napraviti problema kod TSOP čipova ako na njih stavljaš pasivce)

AS5 je najtrajnija od pasti s "normalnom"cijenom. nantoherm su još trjnije ali su skupe u tri čoška (oko 100kn). AS Ceramique je nešto slabija od AS5 i ima nešto kraću trjnost no to je zanemarivo, Ceramique se nešto bolje razmazuje.

Ja koristim AS5 probao sam i Cermaique i pastu skidam uz pomoć marmaice i obične gumice. Nikakva otapala. Otapala se koriste samo za skidanje žvake ( WD40!), i nakon toga aceton i gumica da maknu masni sloj s coolera.

Ključ dobre paste je da je trajna recimo Spire /Titan silver grease nestane odmah, i nemoguće je ukloniti njene tragove s prstiju i okoline jezgre ali na jezgri nema ni traga. O raznim pastama kaj dobiješ u vrečici uz ploče neću niti pričati, odmah se može koristit margo, rezultat je isti.

Dakle
Arctic silver 5
Arcitic ceramique
zalman ( solidna psta sa solidnom trajnošću)
nanotherm ( košta ko svetog petra kajgana)

Sve ok, samo as5 provodi struju.
Bleki je offline   Reply With Quote