View Single Post
Staro 25.08.2003., 01:39   #21
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Aren
Čekam odgovor na svoje pitanje pa sam vidjela tvoje. S obzirom da imaš Asus MB možda si onda stavio i Intel Aplication Accelerator. Ako jesi onda ti je to to. Imala sam isti problem i na 98 i 2000 i XP-u. Kada instaliraš IAA tada više nemaš mogućnosti uključivanja DMA (jednostavno ti se izgubi check box za DMA ili "advanced" u XP-u). Kažu da IAA ubrzava stvar, ne znam nisam testirala.
Iako je ovo (koliko-toliko) smislen odgovor, ima i par mana.
Nagadjanje da je rijec o Asus ploci da na nj ide IAA je totalno bezveze, jer se IAA veze uz (odredjene) Intel chipsete, a ne uz proizvodjaca ploce. Naime, zapravo je rijec o SiS chipsetu.
U svakom slucaju, nakon instalacije drivera za IDE kanale opcije mjenjanja PIO/DMA/UDMA se ponekada maknu iz uobicajenog mjesta, i smjeste u Start Menü. Koliko se sjecam, SiS te opcije drzi u BIOSu (kao sto je Greg vec napomenuo), te bi rezltate trebao prikazati nakon dizanja BIOSa (onaj crni ekran s tablicom prije dizanja OS-a).
...
Nakon instalacije IAA mogucnost baratanja s PIO, DMA i UDMA modovima se povecava, ali se tada nalazi u "Start=>Programs=>Intel Aplication Accelerator".
Dali je komp brzi nakon instalacije IAA, vjerovatno je, jer je IAA driver za IDE kanale u nekim Intelovim chipsetima.

Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 25.08.2003. u 01:49.
gpremec je offline   Reply With Quote