Citiraj:
Autor Swarm dude
AS Silver 5 "skida" mrvicu više celzijanera, dok nije toliko trajna koliko Ceramique i teže se skida sa procesora, općenito je (barem meni) tu pastu užas za skidati.
Ceramique se dosta lakše skida, ne provodi struju (socket A procevi su imali problema sa AS Silverom jer je radila kratke spojeve na procu pa komp nije radio) i traje nešto duže. Još jedan plus za AS Ceramique je to što je i dosta jeftinija od Silvera 
|
Ne lupetaj. Socket A procevi nisu imali s AS5 probleme, kratki spoj je nastajao samo kad si bio panj i cijeli proc a ne samo jezgu namazao s pastom. AS5 ne provodi struju (nije vodič) no ima određenu hm. nazvimo to osjteljivost na elekrtičnu struju (sad čekam da me Bubba popljuje jer sam upotrebio totalno krivi izraz

) jer ima srebra u sebi pa evetnulano mogu ti djelići srebra napraviti problema kod TSOP čipova ako na njih stavljaš pasivce.
AS5 je najtrajnija od pasti s "normalnom" cijenom. Nantoherm su još trajnije ali su skupe u tri čoška (oko 100kn). AS Ceramique je nešto slabija od AS5 i ima nešto kraću trajnost no to je zanemarivo, Ceramique se nešto bolje razmazuje.
Ja koristim AS5 probao sam i Cermaique, no AS5 mi je draža, pastu skidam uz pomoć marmaice i obične gumice. Nikakva otapala. Otapala se koriste samo za skidanje žvake (WD40!), i nakon toga aceton i gumica da maknu masni sloj s coolera.
Ključ dobre paste je da je trajna, recimo Spire/Titan silver grease nestane odmah, i nemoguće je ukloniti njene tragove s prstiju i okoline jezgre ali na jezgri nema ni traga.
O raznim pastama kaj dobiješ u vrečici uz ploče neću niti pričati, odmah se može koristit margo, rezultat je isti.
Dakle
Arctic silver 5
Arcitic ceramique
zalman ( solidna psta sa solidnom trajnošću)
nanotherm ( košta ko svetog petra kajgana)