View Single Post
Staro 23.10.2006., 13:31   #8
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
AS Silver 5 "skida" mrvicu više celzijanera, dok nije toliko trajna koliko Ceramique i teže se skida sa procesora, općenito je (barem meni) tu pastu užas za skidati.
Ceramique se dosta lakše skida, ne provodi struju (socket A procevi su imali problema sa AS Silverom jer je radila kratke spojeve na procu pa komp nije radio) i traje nešto duže. Još jedan plus za AS Ceramique je to što je i dosta jeftinija od Silvera
Ne lupetaj. Socket A procevi nisu imali s AS5 probleme, kratki spoj je nastajao samo kad si bio panj i cijeli proc a ne samo jezgu namazao s pastom. AS5 ne provodi struju (nije vodič) no ima određenu hm. nazvimo to osjteljivost na elekrtičnu struju (sad čekam da me Bubba popljuje jer sam upotrebio totalno krivi izraz) jer ima srebra u sebi pa evetnulano mogu ti djelići srebra napraviti problema kod TSOP čipova ako na njih stavljaš pasivce.

AS5 je najtrajnija od pasti s "normalnom" cijenom. Nantoherm su još trajnije ali su skupe u tri čoška (oko 100kn). AS Ceramique je nešto slabija od AS5 i ima nešto kraću trajnost no to je zanemarivo, Ceramique se nešto bolje razmazuje.

Ja koristim AS5 probao sam i Cermaique, no AS5 mi je draža, pastu skidam uz pomoć marmaice i obične gumice. Nikakva otapala. Otapala se koriste samo za skidanje žvake (WD40!), i nakon toga aceton i gumica da maknu masni sloj s coolera.

Ključ dobre paste je da je trajna, recimo Spire/Titan silver grease nestane odmah, i nemoguće je ukloniti njene tragove s prstiju i okoline jezgre ali na jezgri nema ni traga.
O raznim pastama kaj dobiješ u vrečici uz ploče neću niti pričati, odmah se može koristit margo, rezultat je isti.

Dakle
Arctic silver 5
Arcitic ceramique
zalman ( solidna psta sa solidnom trajnošću)
nanotherm ( košta ko svetog petra kajgana)
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum

Zadnje izmijenjeno od: Isus. 24.10.2006. u 01:17.
Isus je offline   Reply With Quote