Evo mali update:-)
testirao sam instalaciju mem sa dual channel, single channel, jedan memorija, druga... i proradilo mi je sa jednom memorijom ali sa drugom memorijom(koju sam satvio posebno) nije radila... Ok jedan keks je bio neispravan i to sam rješio sa zamjenom (hvala dobavljaču) sa PC-5300, 2048 MB, DDR2, Corsair C4, KIT, Twin2X, 675 MHz, 2 x 1024 MB i sve je išlo kao na ok... par sati.
e onda ide druga priča sa napajanjem koja možda objasnjava sve skupa...
Ploča ima dosta zahtjevne resurse koje treba napojiti sa napajanjem većim do 400 W stvarnih (asus preporuča), a većina ih ide na 650-700W.
http://vip.asus.com/forum/topic.aspx...Language=en-us
Imam Sharkoon napajanje od 480 W (stvarnih 385) nije dovoljno za konfiguraciju.Inače Asus preporuća 400 min. pa pa zato mi se sve rusi.. jucer nisam mogao dignuti stroj cijeli dan (upalim i malo se vent zavrti i nista). Coold boot neradi, soft boot nikako, te razmišljao sam da nije processor otišao ili ploča..
Kad sam izvadio baretiju (1 min držao) i vratio nazad i sve je proradilo ali otisao u bios i vidio da napon varira i 12v pada na 8,5, 5v<pada na 4,5 i nakon toga puffff...
Vidio sam da ploča ima problema sa Antec napajenjem... i da su mnogi rješili problem sa novim jačim napajanjem.
ideja je da uzmem 650 W napajanje koje stvarna snaga prelezi 400W.
Možda mem nije bila loša smao je malo (na momente ) dobivala napone pa je odbijala pist u mem.
Zašto se sve mora desiti kad su dućani zatvoreni!!!!!!!!!! Ahhhh Murphy gdje si da ti kažem nešto..:-)