Gle, najveća zamjerka za NOD je ta što nakon instalacije njegove postavke nisu ni za *urac. Jedva da možeš reći da imaš AV na računalu. Samo najosnovnije stvari za detekciju su upaljenje, za svaki upad ili pokuašaj inflitracije te pita i ne poduzima nikakvu akciju vezanu uz to.
To sam već milion puta napisao na forumu, to je jednostavno tako i gotovo. Ja sam se navikao na to, a i korisitim admin verziju gdje to jednom poštelaš u skrpiti i nakon toga instalacija svakog novog klijenta se svodi na klik, klik finish. Ostali AV program odmah nakon instalacije dolaze s postavkama koje su najoptimalnije za sistem, ili barem tako ljudi koju su ga pisali - misle.
E sad, ja više volim ovaj sistem koji ima NOD. Sve sam poštelaj i to ručno. Nikakva optimizaicja, nikakva automatika. I Kaspersky ima dosta stvari koje je poželjno da se upale nakon instalacije. Norton je pokušavao isfurati automatiku i optimizaciju za sve i svakoga pa pogledaj kako je završio.
Uglavnom, odgovor na tvoje pitanje. Nepodešen NOD je na razini Nortona. A pokraj njega sve i svašta prolazi. I to je to.