Citiraj:
Vjeruj mi, neće ti biti overkill, eventualno ćeš imati problema s čestim ukrućivanjem uda zbog ugode koju gledanje u takav monitor pruža
|
He, he, to se cijeni!!!
Citiraj:
Ionako pretpostavljam da nakon ovakve investicije očekuješ bar 3 godine od ovog kompa. Uzimajući u obzir DX10, vjerojatno ćeš za godinu, godinu i pol odlučiti podebljati karticu.
|
Tako je.
Citiraj:
Ako se već odlučiš za 24" monitor koji koristi tu matricu (Samsung LTM240M2), onda bih ti prije preporučio 24" BenQ, koji je sigurno bolji monitor.
|
Misliš na ovaj?
http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=3425
Monitor je po recenziji odličan, a ne bi trebao biti ni preskup, samo što ga kod nas nema. A ni općenito BenQ-ih monitora...
Citiraj:
Znači - Dell bi bio možda ok mon. za ubost, ali ako usporedimo 24" Dell @ 7600kn vs 23" Philips @ 6700kn, i uzmemo u obzir kako Philips koristi puno bolju S-IPS matricu, i ima svakako puno bolju sliku, kut gledanja, boje itd., onda Philips ima debelu prednost. Ovih 1" dijagonale u potpunosti zanemari, stvarno nije neka stavka, oba monitora su v e l i k i.
Kao što sam rekao, Philips koristi istu matricu kao i Apple Cinema Display, koji su izvrsna serija monitora, i ljudi koji su imali priliku raditi s oba monitora usporedo kažu kako je razlika neprimjetna. Osobno mislim kako se jako isplati srezati ili nekako nadodati tih 1500kn razlike između Samsunga i Philipsa, dobit ćeš monitor s opakom slikom.
|
To mi je bitno -
kvaliteta slike, na to patim: nuts :.
Dakle ova LG.philips matrica je bolja od ove Samsungove (ta je i u ovom BenQ-u?)? Malo mi je to sve teško pojmiti s obzirom da nigdje ne mogu usporediti monitore uživo (jedan pored drugog), već se vodim recenzijama sa neta i karakteristikama...
Citiraj:
Najbolje ga odi sam pogledati, ali mislim da će ti se svidjeti (a što se tiče samog dizajna monitora, ne bih se puno brinuo oko toga, jedva ćeš primjećivati to kraj tolikog ekrana.
|
Ma jedino bi mi bilo draže da ima tanje rubove ekrana, drugačiji je feeling kad gledaš u takav monitor, nekako imaš osjećaj "uvlačenja" (immersion)..
Citiraj:
Znam da je teško odlučiti kad se ulaže skoro 20k kn u nešto, i mene more slične muke, već sanjam matične, grafičke i ine kartice od silnog proučavanja i pretumbavanja konfiguracija.
|
Potpisujem!
Već mi je svega
dosta, provodim sate i sate tražeći optimalne komponente za tu lovu, a stvarno imam pametnija posla! Al kao što kažeš, lova je velika...
Ma s jedne strane mi se čini da previše filozofiram, treba jednostavno uć u dućan i uzet ono što ti se sviđa, a s druge... Pogledaj recimo Gigabyteovu matičnu, Antecovo napajanje....
Stvarno si ne želim priuštiti da dam 20k kn za nešto što će odmah krepat...
Ili da skužim nakon nekog vremena da to nije ono što sam htio...
Al da mi je muka - je...
Drago mi je da dijelimo isto iskustvo