Citiraj:
Ja sam jako glup i trebam vašu pomoć, imao sam sve ovo ali nakon reinstalacije vindouza sve se naravno poništilo a ja sam zaboravio kako to napraviti.
Zanima me sljedeće:
1.Kako maknuti logon skrin?
|
Start -> Run -> control userpasswords2 -> OK -> klikni na svoj user name -> skini kvačicu s Users must enter a user name and password to use this computer -> OK -> u novom prozoru bi se trebalo pojavit tvoje korisničko ime, a ispod ćeš upisat lozinku, samo ako je imaš -> OK
Citiraj:
2.Kako postaviti fixni ip da nemoram čekati kad upalim komp?
|
Start -> Control Panel -> Network Connections -> desni klik na mrežu preko koje si spojen -> Properties -> ispod This connection uses the following items pronađi Internet Protocol (TCP/IP) te klikni na njega -> Properties -> kao IP address stavi 192.168.0.1 ili neku drugu, ne znam je li imaš kakav router ili ne; Subnet mask je automatski 255.255.255.0; ostale podatke dobiješ kad kažeš koji router imaš, ako imaš -> OK -> Close
Citiraj:
3.Kako napraviti da kad stisnem tipku za gašenje kompitora da mi se pokaže ono što želim napraviti-ugasiti stend baj ili resetirati?
|
Koju tipku? Na kućištu, tipkovnici ili šta?
Citiraj:
5.Koja je najbolja kombinacija softvera za zaštitu od virusa spajvera, čega već, nemogu više pratiti sve to. Linkovi po mogućnosti.(Pokupio sam virus u prvih 2 minute nakon reinstalacije vinsa gledajući nešto na brzinu prek explorera jer nisam još instaliro si sve stvari kaj trebam)
|
Već dosta dugo koristim Sygate Personal Firewall Pro + NOD32 + Mozilla Firefox i nema ništa od gamadi.
Citiraj:
6.Što učiniti da mi monitor bude na 120herca(na 1280x960) kao što je prije bio za razliku od 85 na kolko sad max ide?
|
Instalirati drivere za njega.
Citiraj:
7.Koji je najbolji program za departicioniranje(znači iz 2 particije u jednu) bez gubitka podataka, link po mogućnosti.
|
Partition Magic prije nego što ga je kupio Norton. Prije početka obavezno provjeri da li disk ima bad sectora, defragmentiraj ga, a mogao bi i napravit backup po život bitnih podataka, nikad ne znaš kad će poći po zlu. Ako kojim slučajem stanje tijekom procesa, ostavi ga i nemoj odmah paničarit.
Citiraj:
8.Kako promjeniti ime diska, iz e u c, instalirah na drugom disku(e) pa mi to sad cijelo vrijeme stvara probleme jer se zove e.
|
Nemoj mjenjat slovo sistemske particije jer ćeš napravit više štete nego koristi. Ako se ipak odlučiš onda to ide ovako: Start -> desni klik na My Computer -> Manage -> Disk Management -> klikni desnom tipkom na particiju kojoj želiš promjenit slovo -> Change Drive Letter and Paths -> Change -> u padajućem izborniku odaberi slovo (ako nekog nema onda je zauzeto) -> OK -> OK
Citiraj:
i ako se sjetim još nečega javim se.
Fala unaprijed na pomoći i ispričavam se na svojoj glupoći iako će to mnogi protumačiti kao lijenost
|
Slažem se.
Citiraj:
Pokupio sam neki napredni virus, neće ni task manager ni safe mode, ma mislim da ću opet formatirat. a vi molim vas odgovorite na ostatak pitanja
|
Yep, tako je najbolje.