View Single Post
Staro 22.10.2006., 01:41   #11
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Mirko Z. Genije Pregled postova
Malo me frka da se ne zaletim previše, da mi ta mrcina ne bude overkill. Npr, da li će išta raditi na toj rezoluciji 1920X1200? Mislim, treba bit realan, sigurno ću htjet malo vidjeti kako su se igre razvile od mog doba: sweating... A opet, gainward bliss sa 512mb mi je maximum love koju sam spreman potrošiti na grafičku karticu.
Vjeruj mi, neće ti biti overkill, eventualno ćeš imati problema s čestim ukrućivanjem uda zbog ugode koju gledanje u takav monitor pruža

Što se tiče 7900GS, pogonit će igre na 1920x1200, to se ne trebaš bojati. Ionako pretpostavljam da nakon ovakve investicije očekuješ bar 3 godine od ovog kompa. Uzimajući u obzir DX10, vjerojatno ćeš za godinu, godinu i pol odlučiti podebljati karticu. Do onda će ti ova služiti sasma dobro (sigurno nećeš moći igrati sve igre sa svim detaljima nabrijanim, i nećeš ostvarivati najbolji fps, ali moći ćeš se igrati i više nego ugodno). Ako te brine ta rezolucija, pogledaj samo koje se kartice isporučuju s 24" iMacom, i vidjet ćeš da nema razloga zabrinutosti. Standardno dolazi 7300GT, a kao opcija uz nadoplatu ATI 1600 (Pro ili XT, nisam siguran), i ljudi najnormalnije igraju igre na njemu, i to s visokim fps-om itd.

Citiraj:
Autor Mirko Z. Genije Pregled postova
Ne znam...
Btw, zašto si tako siguran da je philips toliko bolji od della? Znam da je dell 2407 imao pun : finger : problema kad je izašao (banding), navodno i dalje ima (revizija a02), ali inače djeluje sjajno. Znaš još nešto o tom monitoru?

Da skratim, živim blizu feniksa, pa ću skoknuti ovih dana i baciti još malo oko na tog philipsa. Komp sam ionako mislio uzeti u 11. mjesecu, pa mogu onda još malo pričekati.

hvala na preporuci, iako si me pokolebao: goood :
Inače pratim monitore, budući da su usko vezani uz moj posao, a budući da i sam uskoro kupujem monitor veće dijagonale, već neko vrijeme proučavam ponudu istih na tržištu, preko reviewa, foruma, useneta, konzultacije s prijateljima, te gledanja po dućanima, i iako taj Dell nikako nije loš monitor, i meni je također (bio) visoko na popisu, unatoč i posljednjoj reviziji ima jako često problema, prečesto IMHO, a i sama slika je slabija nego kod nekih drugih modela. Ako se već odlučiš za 24" monitor koji koristi tu matricu (Samsung LTM240M2), onda bih ti prije preporučio 24" BenQ, koji je sigurno bolji monitor.

Znači - Dell bi bio možda ok mon. za ubost, ali ako usporedimo 24" Dell @ 7600kn vs 23" Philips @ 6700kn, i uzmemo u obzir kako Philips koristi puno bolju S-IPS matricu, i ima svakako puno bolju sliku, kut gledanja, boje itd., onda Philips ima debelu prednost. Ovih 1" dijagonale u potpunosti zanemari, stvarno nije neka stavka, oba monitora su v e l i k i.

Kao što sam rekao, Philips koristi istu matricu kao i Apple Cinema Display, koji su izvrsna serija monitora, i ljudi koji su imali priliku raditi s oba monitora usporedo kažu kako je razlika neprimjetna. Osobno mislim kako se jako isplati srezati ili nekako nadodati tih 1500kn razlike između Samsunga i Philipsa, dobit ćeš monitor s opakom slikom.

Najbolje ga odi sam pogledati, ali mislim da će ti se svidjeti (a što se tiče samog dizajna monitora, ne bih se puno brinuo oko toga, jedva ćeš primjećivati to kraj tolikog ekrana. Znam da je teško odlučiti kad se ulaže skoro 20k kn u nešto, i mene more slične muke, već sanjam matične, grafičke i ine kartice od silnog proučavanja i pretumbavanja konfiguracija.
gorluk je offline   Reply With Quote