@gorluk
da, toga sam se i bojao, bacio si mi bubu u uho.
Potpuno se slažem sa tvojim mišljenjem da je monitor zadnja opcija na kojoj se štedi, ak se već troši velika lova - nek ide na monitor, u njega ću buljiti satima...To znam i otprije, i toga sam se i pridržavao, ali...
Kao prvo, bio sam u prilici u technomaxu vidjeti taj nec, i stvarno, nije to tako veliko kao što sam mislio (20"!!! - ja mislio da je to televizor!). To je jedan od razloga zašto samsung 215tw (malo je veći).
Btw, vidio sam taj thread sa usporedbama veličine dijagonale.
U feniksu sam vidio 23"philips - ružan (izgledom, inače mi je dizajn potpuno nebitan, ali kako ću u monitor stalno gledat...), ali stvarno velike dijagonale, to već ima smisla...
Malo sam netom prošvrljao, gledao review tog monitora i sličnih monitora s tim panelom. Uglavnom, sve više manje pozitivno osim jednog, gdje su imali problema sa mrtvim pikselima.
Pogledao sam i cijenu - u M computersu 6700kn naspram 5200kn samsunga 215tw.
E sad, mogao bih nekako iskemijati tu razliku (ubit zvučnike, procesor, dodat malo cahsa) ali...
Malo me frka da se ne zaletim previše, da mi ta mrcina ne bude overkill.
Npr, da li će išta raditi na toj rezoluciji 1920X1200? Mislim, treba bit realan, sigurno ću htjet malo vidjeti kako su se igre razvile od mog doba: sweating... A opet, gainward bliss sa 512mb mi je maximum love koju sam spreman potrošiti na grafičku karticu.
Samsung 215tw je vrlo dobro izbalansiran monitor, koji je kod nas još uvijek malo preskup (uopće mi nije jasno zašto-ostali monitori imaju usporedive cijene sa ostatkom EU).
1.Ima veliku rezoluciju (kao i svi 20ws monitori), ali i malo veću dijagonalu, pa tekst nije presitan, već taman.
2.Kvaliteta slike (što mi je vrlo bitno) je navodno odlična, usporediva sa nec-om, ali bez glossy panela (a na ovom necu je fakat ko ogledalo).
3.Ima HDCP podršku i brdo ulaza. Dobra je investicija u budućnost.
Ne znam...
Btw, zašto si tako siguran da je philips toliko bolji od della? Znam da je dell 2407 imao pun : finger : problema kad je izašao (banding), navodno i dalje ima (revizija a02), ali inače djeluje sjajno. Znaš još nešto o tom monitoru?
Da skratim, živim blizu feniksa, pa ću skoknuti ovih dana i baciti još malo oko na tog philipsa. Komp sam ionako mislio uzeti u 11. mjesecu, pa mogu onda još malo pričekati.
hvala na preporuci, iako si me pokolebao: goood :