View Single Post
Staro 21.10.2006., 20:52   #167
darko032
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
problem s hard diskom

slijedece je problem..:
bratic se "igrao" s partition magicom i kreirao je neke dvije manje particije, međutim nesto je krenulo po zlu, ne znam ni ja tocno sto, valjda je resetirao prije zavrsetka procesa, stvarno ne znam, uglavnom ostala je c particija (windows) i d (podatci) i te neke dvije sto je pravio. problem je slijedeci, kad se windowsi pocnu ucitavati (bootati) odmah izbaci plavi ekran i neki error u vezi ntfs file sistema, uglavnom čim se hard disk "zavrti" odnosno cim pocme loadati to se dogodi, probavao sam svasta, prikljuciti na svoj komp taj hdd i cim prepozna njegov hdd i meni se izbaci blue screen, probao sam i "na silu" ukopčati njegov hdd dok moj komp radi, tada se ucita njegova c particija meniu u windows exploreri i nakon te poarticije ucitava se ta nova sto je kreirao no cim pocme ucitavati izbaci blue screen.
problem je izgleda u tim novim particijama (ntfs) koje je pravio, probao sam ih formatirati s winXP cdom no prilikom dijagnosticiranja u setupu izbaci plavi screen, probao sam i s win98 boot disketom no tamo ne prepoznaje te particije (vjerojatno jer nisu do kraja "napravljene" jer mu se resetirao komp prilikom pravljenja).., e sad uzeo sam knoppix 4.0 i sad konacno vidim njegov d: disk s kojeg zeli spasiti podatke, no i tu se javlja problem, kad spojim svoj HDD uz njegov i kad pokusam kopirati njegove podatke knoppix izbacuje nesto kad da se ne mogu kopirati podaci, vjerojatno neko ogranicenje nezna ni ja sam.
evo molim vas, ako netko zna kako se s knoppixom brisu particije ili ako netko zna kako natjerati knoppix da kopiram njegove fajlove na svoj hdd bio bih zahvalan. ako postoi jos neka alternativna solucija svakako iznesite svoje misljene. hvala

27.11.2008 ah
darko032 je offline   Reply With Quote