View Single Post
Staro 20.10.2006., 10:22   #34
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Guly Pregled postova
....
evo, to bi bila moja trenutna konfiguracija...
molim vas da mi i vi preporučite jos par konfiguracija, da budu nesto jeftinije, recimo da bude maximum novca za kućište 11 000...
uza sve te savjete vise neznam koga slusat, koga ne, sta spojit sa cim, pa molim vas da mi pomognete!: cheers2

p.s. koja je razlika ako uzmem jedan hdd od 40 gb i od 200 gb, od 250 gb?
molim vas da mi objasnite zasto je bolje drzati na jednom hdd windowse, a na drugom sve filove???

Mozes uzeti E6300 umjesto E6600 (tu dibijes 1000kn razlike) ili mozes uzeti Asus P5B umjesto P5W DH Deluxe (tu dobijes kojih 800kn razlike)...
Ako mozes, uzmi ram Crucial 667mhz umjesto Kingmaxa...
Hard gledaj da bude OBAVEZNO 7200.10 serije!!!

Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Kao prvo, mislim da ti je bolje uzeti P5B Deluxe (jeftinija je, i sasvim dovoljna).

Što se tiče harda, bolja je prva opcija. Poželjno je imati dodatni hard zbog Windows page file-a. Znači kad koristiš Windoze sistem svako malo koristi taj page file kao dodatnu memoriju, te ako je on zajedno sa svim drugim fajlovima na kompu, s vremenom se fragmentira, te se sistem usporava. Za optimalnu brzinu potrebno je imati page file na fizički odvojenom disku, budući da će glava diska manje putovati pri samom pristupanju, a i fragmentacija će biti manji problem.

Više o tome:

Virtual Memory in Windows XP
Sve je to lijepo i krasno, ali zaista, reci ti meni koliko ti to u zivotu znaci?? Iskreno reci, da li to osjetis u windowsima to??
nicko je offline   Reply With Quote