Citiraj:
Autor Vucko
Samo da se nadopišem na Ivan-a. Čini mi se kao da sam čitao prije da su te 80GB serije dosta sklone problemima i crkavanju. Treba točno provjerit koja serija je ok, da se ne bi zeznuo.
|
Yap, to sam gledao na netu navodno imaju problema sa onim jednim čipom koji voli izgoriti (bit će Spire Ram Cool na njima) ili sa firmwareom (da ih prijavljuje kao Maxtor Falcon ili Romulus).
Znam stranicu na kojoj pišu te loše serije ali je nedostupna...
Dakle,tiši od IBM Deathstara (kojeg sam imao) ali opet bučniji od Seagatea a neki se čuju kao da netko struže po betonu.
I još me jedna stvar muči općenito kod Maxtora. Po onome što sam vidio ljudi su ili razočarani njima i krepavaju kao ptice zaražene ptičjom gripom a druge služe pouzdano i zadovoljni su njima kako na netu tako i u rl :confused:
Jedan prijatelj je imao jednog PATA od 60 Gb, krepao je nakon 2 i nešto godina a drugi pak ima Diamond Maxa 9-ku od 80 Gb i već mu radi prilično dugo i disk (barem u njegovom kompu nije bučan) a ima Chiefa od 410W, pasivnu X550 neku mATX ASRokicu sa pasivnjacima i Athlona 3000 na box cooleru, što se meni čini kao prilično tih komp i k tomu kućište je crappy (Neon).
Ali čini se da ću ipak na kraju uzeti Barice 7200.9 od 80 Gb