View Single Post
Staro 15.10.2006., 02:23   #28
ou75id32
Banned

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor andjelina1 Pregled postova
simens gigaset se 515 dsl
gigaset usb adapter 54
...nedavno sam kupila laptop i sad bih to htjela složiti...no kako rekoh osim ovog instalacijskog cd-a od adaptera...nemam više ništa...sve sam negdje pogubila
e sad bih molila da me samo malo uputite kako dalje(možda neki link ili bar savjet)
na laptopu imam neki broadcom wireless 3.100.64.1 verziju...i iskreno rečeno nemam pojma čemu to točno služi?
da li mi je to neki softver koji treba za wlan, ili je to driver od wlan karice ...ili nešto treće
hmmm idemo redom:
- budući da je laptop noviji ima već u sebi wlan karticu pa ti tu ne treba onaj usb adapter iako i njega možeš koristiti...

Citiraj:
da li mi to treba uz ovaj ruter i adapter??
ili je dovoljno da instaliram adapter na lap a ruter priključim na stolni pc...pa postavim konekcije i to .....
-kako ti želiš...možeš spojiti stolni pc sa routerom pomoću usb adaptera ili direktno kabelom što je možda i bolje ako nije daleko..tvoj izbor

Citiraj:
ako postavim pc kao "glavni" da li moram postavljati konekcije i na lap ili ne??
??? glavni ... treba podesiti router da se spaja na internet ..tako da su kompjuteri odmah na internetu bez dial konekcije za adsl... ( connect to )
tj kad sama radiš connect i disconnect...

Citiraj:
da li je veza preko wlana sporija ili je onakava kao s normalnog adsl-modema externog..
U odnosu na kabel sporija ali ne brini, za to što ti treba je i previše..

Citiraj:
i da...da li su te postavke konekcija vezane uz vrstu modema ili uz providera koji ih daje....tj da li moram tražiti informacije na simensovim sajtovima ili t-comovim ili iskonovim(kod koga plaćam promet)
vezane su za t-com kao providera, a odnose se na postavke u routeru..
sve ti piše gore ako si dobro čitala..

BTW evo i linka za drivere za usb adapter ako ti trebaju...
ou75id32 je offline   Reply With Quote